Reklam
Ramazan Demir

Ramazan Demir


KUR´AN-SIZ VE MUHAMMED´SİZ MÜSTAKİM YOL BULMAK MÜMKÜN OLUR MU?

03 Nisan 2018 - 13:38

Sevgili dostlarım pey.(s.a.v.) Efendimiz Veda Hutbesinde 1400 sene önce şu vasiyetini ümmetine yapmıştır. “Size iki emanet bırakıyorum. Biri Kur´an-ı Kerim biri de benim sünnetimdir” buyurmuştur. Bu iki emanete sahip çıkarsanız dünyanızda, ahretinizde mutlu olur. Bugün İslam âleminin perişanlığı, insanların ailelerin mutlu olmayışının sebebinde bu iki emanete sahip çıkmayışın sıkıntısını yaşamaktayız.

Bu konuda Rabbimiz müstakim yolu Kur´an-ı Kerim de ikinci sure olan (Bakara) suresinin, 2.3.4.5. ayetlerinde nasıl tarif ediyor. Ayet 2. Bu kendisinde şüphe olmayan kitaptır, Allah´a karşı gelmekten sakınanlar için müstakim yolu göstericidir. Ayet 3. Müstakim yolda olanlar gaybe inanırlar. Görmediği halde cennete, cehenneme meleklere iman ederler. Namazı dosdoğru kılarlar. Çünkü dosdoğru kılınan namaz kişiyi kötülüklerden uzaklaştırır. Yani yalan söylemekten, gıybet etmekten iftira etmekten, haram yemekten, zina etmekten, başkalarına zulmetmekten uzak tutar işte bu, namaz dosdoğru namazdır. Doğru yolda olanlar Allah´ın verdiği rızıktan, Allah yolunda harcarlar Fakirlerin hakkı olan zekâtı, vermekten kaçmazlar. Fakirlerin ihtiyaçlarını görmemezlikten gelemezler.

Sevgili dostlarım bugün İslam âleminin sıkıntıları Kur´an-ı Kerime inananların yukarıda 2.-3. Ayetlerinin manasına uygun yaşamayışlarının sonucudur. Petrol zengini İslam ülkeleri, petrol gelirlerinin çoğunu kendi saltanatlarını korumak için silaha ve yandaşlarına harcamaktadırlar. Kur´an-ı Kerim insanı öldürmekten men ederken insanı yaşatmayı emreder. Ama bugün böyle mi?

Peygamber (s.a.v.) Efendimizde ümmetine şöyle yol göstermiştir. Bir gün pey.(s.a.v.) yere bir doğru çizgi çizer. İşte bu Allah´ın doğru yoludur buyurur. Ardından da bu çizginin sağından solundan başka çizgiler çizer. Bunlarda dosdoğru yolun haricindeki yollardır. Bu yolların her birinin başında o yolu çağıran şeytanlar vardır. Sonra şu ayeti kerimeyi okudu. Şüphesiz bu benim doğru yolumdur. Buna uyun. Başka yollara sapmayın. Onlar sizi Allah yolundan uzaklaştırır. İşte günahtan korunmanız için Allah size böyle öğüt verdi.

Sevgili Kardeşlerim, çağımızda bütün bu anlamları ifade eden, sıratı müstakimden uzaklaştığı için, Dünya da ve gönül coğrafyamızda korku, acı, gözyaşı, huzursuzluk kol geziyor. Müslümanlar sıratı müstakimden uzaklaştığı içindir ki, dünyada milyonlarca insan evinden, barkından, ülkesinden kaçıyor. Açlık ve sefalet içinde hayatını kaybediyor. Müslümanlarda, müstesnalar hariç birçoğumuz televizyonlarda film seyreder gibi seyrediyoruz. Allah cümlemize, tefekkür ederek düşünmeyi nasip etsin, İslam âlemini ve bizleri Kur´an hükmüyle ve pey. (s.a.v.) efendimizin sünneti ile amel etmeyi nasip eylesin. Âmin.

YORUMLAR

  • 0 Yorum