Reklam
Ramazan Demir

Ramazan Demir


Fıkıh Köşesi

03 Nisan 2018 - 13:38

Dinin Maniyeti:
din insanın tanrı, diğer insan ve varlıklarla münasebetini düzenleyen ve hayata yön veren onlarla ilgili davranışlarına esas olacak kurallar bütününe verilen addır.
Din olgusu ilk insan Âdem ile başlamıştır. İlk insan ilk peygamber, ilk peygambere ilk kitap verilerek insanoğluna yol göstermiştir.
Din Kelimesi: Arapça kökenli bir kelime olan (din) sözlükte örf ve adet, ceza ve karşılık mükâfat, itaat, hesap, boyun eğme, makbul ibadet. Sevgili kardeşlerimiz yukarıda beyan edilenlerin uygulamasını neye göre yapabiliriz? Her akıl eğer doğruyu bulabilecek olsaydı. Yaratan Yüce Allah haydi kulum aklına göre dinini yaşa derdi. O zaman her akıl bir din olurdu. Demek ki her akıl doğruyu bulamayacağından ilk insana ilk Peygambere Yüce Rabbimiz, Kitap göndermiş Dinini bu kitaba göre yaşa demiş. İlk Peygamber Âdem Aleyhisselam´ın Dinide İslam´dı.
Dinin Kaynağı: İslam inancına göre dini vahiy yoluyla bildiren Allah´tır. Gerçek dinler Allahtan gelmiş ve safiyetini korudukları sürece yürürlükte kalmıştır. Allahın varlığı ve birliği ile Nübüvvet ve Ahret inancı bütün ilahi dinlerde değişmez ilkeler olarak yer alır. Bundan dolayı Hz. Âdem´den Hz. Muhammed´e kadar bütün peygamberlerin getirdiği dinlerin ortak İslam´dır.   Öyleyse Dinin kaynağı kitap´sa kitabımız KUR´AN-I kerim de (DİNİ) nasıl tarif ediyor?   

  1. AL-İ İMRAN SÜRESİ AYET 19 bakalım Rabbimiz ne söylüyor? Şübhesiz Allah katında din İslam´dır kitap verilmiş olanlar, kendilerine ilim geldikten sonra sırf, aralarındaki ihtiras ve aşırılık yüzünden ayrılığa düştüler. Kim Allah´ın ayetlerini inkâr ederse, bilsin ki, Allah hesabı çok çabuk görendir.
  2. Yine AL-İ İMRAN SÜRESİ 85. Ayet. Kim İslam´dan başka bir Din ararsa (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecektir. Ve o ahrette hüsrana uğrayanlardan olacaktır.
    Yukarıda beyan ettiğimiz gibi Hz. Âdem´den Hz. Muhammed´e kadar gelip geçen peygamberlerin hepsine indirilen 104 kitapta İslam´ın kurallarından Namaz, Oruç, Zekât, Hac İbadetleri vardı. Yasaklarında Şirk, Haram, Helal kuralları vardı. Âdem aleyhisselam Namaz kılardı, oruç tutardı. Haram Helal kavramı vardı. Çünkü Yüce Allah Âdem´e ve Havva anamıza Cennet´te bütün nimetleri Helal kıldı. Sadece bir meyveyi haram kıldı neden? İmtihan içindi. Nefsine mi uyacak Rabbine mi uyacak diye. İşte bu olayda bize ibret almak düşüyor. Sevgili kardeşlerim diğer Dinlerin batıl olmalarının sebebi örneğin Musa´nın dininde İslam dı. Namaz, Oruç, Zekât, Haram, Helal vardı. İsa´nın dinide İslam´dı. Bu ibadetler vardı. Hz. Âdem ve Hz. İsa Rükû secde ediyorlardı. Şimdi bakıyoruz Musa´nın kavmi Yahudilerde, İsa´nın kavmi Hıristiyanlarda Rükü, sücüt var mı? Yoksa kendilerine göre bir din mi uydurdular. Görüyoruz ki uydurulmuş. Bunun içinde dinleri batıl sayıldı.

Ramazan DEMİR HOCA KİMDİR?

1947 yılında Çan´ın Küçüklü Köyünde doğdu. İlkokuldan sonra Büyükpaşa köyünde Resmi Kur´an kursundan Hafız olarak mezun oldu.1969 Yılında Resmi Kadrolu İmam-Hatip oldu. Görev esnasında dışarıdan orta ve liseyi okudu.30 sene Resmi İmam-Hatiplik yaptı.1997 Emekli oldu.1993´ten bugüne Çan Fm´de Dini program yapıyor.2003´ten günümüze Sıla Turizm Çan Şubesi olarak Hac ve Umre işlerini yürütmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum