Reklam
Ramazan Demir

Ramazan Demir


İSLAM´DA ŞİDDET YOKTUR

03 Nisan 2018 - 13:38

Bugün İslam âlemi perişan ise sebebi İslam değildir. İslam âlemi Müslüman´ım diyor ama Müslümanlığı kendi kafasına göre yaşamaya çalışıyor. Yazıma bir menkıbe ile başlamak istiyorum. Adamın biri her sene Kurban bayramı geldiğinde Arife günü akşamı sürü sahiplerinden birinin kışlasından bir koyun çalıp kurban ediyormuş. Böyle devam ederken adam ölmüş. Sıra oğluna gelmiş, oğlu biraz düşünmüş acaba çalma koyundan kurban olur mu? Gideyim Hoca´ya sorayım demiş. Hoca´ya sormuş. Hocam çalma koyundan kurban olur mu? Hoca´da olmaz demiş. Adam şöyle demiş. Babam yapıyordu da oluyordu şimdi neden olmuyor? demiş.

Bugün İslam olduğunu söyleyen toplum, İslam´ın peygamberinin iki emanetine sahip çıkmayışlarının sıkıntısını yaşamaktadırlar. Biri Kur´an-ı Kerim diğeri peygamberimizin sünneti. Şimdi bakalım Kur´an ne diyor. Hucürat suresi Ayet 14. Bedeviler iman ettik dediler. Deki (iman etmediniz). Öyle ise iman ettik demeyin. Boyun eğdik deyin. Henüz iman kalplerinize girmedi. Eğer Allah´a ve peygamberine itaat ederseniz yaptıklarınızdan hiçbir şey eksilmez. Yine Hucürat suresi Ayet 15. İman edenler ancak, Allah´a ve peygamberine inanan, sonra şüpheye düşmeyendir.

(Açıklama) Allah haram demişse, onu terk etmek, farz demişse onu kabullenmektir. Bugün birçok Müslüman´ım diyen insan, günümüzde haram mı olurmuş diyen, kardeşinin malını, canını, namusunu yok sayanlarla İslam´ı nasıl yaşarsınız? Yine Hucürat suresi ayet 10. İnananlar (müminler) ancak kardeştirler. Bugün İslam âlemi bu ayetlere baktığımızda Allah ve Resulüyle savaş halinde olduklarını gözlemliyoruz. Çünkü Bakara Suresinde Allah (c.c.) haram olan işi haram değildir diyen kişi Allah´a ve Resulüne savaş açmıştır buyuruyor. Hani peygamberimiz bize iki emanet bırakmıştı. Birinci emanet Kur´an-ı Kerim´di. İşte Kur´an ayetleri, işte bende Müslüman´ım diyen İslam âlemi. İkinci emanet peygamber efendimizin sünnetleri, iki tane de peygamber efendimizden hadis meali. Komşusu komşunun elinden, dilinden, gözünden emin olmadıkça Kamil iman sahibi olamaz. Bugün yine bakıyoruz kaç Müslüman´ım deyip de kaç komşu birbirinden emin. Bu devletler arasındaki komşuluk ve köylerdeki komşuluk, şehirlerdeki mahalle komşulukları. Ne oldu bu İslam milletine. Ne olduğuna yine, Kur´an-ı Kerimdeki mesaja bakıyoruz. (Siz Allah´ı ve Resulünü tanımazsanız yani Kur´an-a sünnete uymazsanız, biz sizi dünyada sıkıntı içinde bırakırız. Ahrette de azap içersinde unuturuz.

Her sene 8 Mart Kadınlar Günü olarak kutlanıyor, neden? Kadınlarımız öldürmekten, tecavüzden, kölelikten kurtulamıyor? İşte cevabını yine Kur´an-ı Kerim de buluyoruz. Ayet meali (Kadınlarınız size Allah´ın emanetidir. Onların bütün ihtiyaçlarını karşılamak sizin görevinizdir. Onlara hıyanetlik edemezsiniz, onlara zulüm yapamazsınız derken, kadınlarımıza da şöyle buyuruyor. Kocana itaat et, onun namusunu koru, çocuklarına sahip çık, kocanın malını israf etme.

Sevgili dostlarım, işte Kur´an-ı Kerimin emirleri işte peygamber efendimizin sünnetleri. Yazıma son verirken peygamber efendimizden bir hadisi şerifi sizlerle paylaşmak istiyorum. (Kadının biri peygamber efendimize gelmiş şöyle demiş. Ya Resulüllah bana dua ette cennete gireyim. Yani dua istemiş. Peygamber efendimiz de sende bana yardımcı olur musun demiş. Kadın ne yapayım Ya Resulüllah demiş. Peygamber efendimiz de kadına şunu söylemiş. Beş vakit namazını kıl, Ramazan orucunu tut, kocana itaat et kefilim cennete girmene demiş.

Sonuç olarak Kur´an-sız ve sünnetsiz bir dünya karanlık bir dünyadır. Allah cümlemize Kur´an-a ve Resulüne itaat ederek mutlu bir dünya, ahrette de ebedi cennet nasip eylesin. Âmin.

YORUMLAR

  • 0 Yorum