Reklam
Ahmet Kocabaş

Ahmet Kocabaş


TÖRE: CEHALET VE ŞİDDET Mİ?

03 Nisan 2018 - 13:38

İslam ne getirmiştir?

Bu soruya doğru cevap bulmak için on beş asır öncesine gitmek ve cahiliye devrinin töresine bakmak gerekir.

 "Kırmızı bayraklı çadırlar, alenen fuhuş evi görevi yapıyordu. Veled-i zinalara tombala usulü babalar tesbit ediliyor, zaniyenin kendisiyle zina yapanların içerisinden birini gayri meşru çocuğunun babası olarak göstermesi nikah çeşitlerinden biri olarak kabul ediliyordu... Cahiliyenin namuslu insanları kendilerine özgü bu çarpık namus duygusundan dolayı zinaya düşmesin diye öldürüyorlardı kız çocuklarını. Cahiliyet denizine  düşmüşlerdi, cinayet yılanına sarıldılar..."(1)

 Peygamberimiz'den önce Medine'nin durumu ise şöyleydi:

 Medine'ye Yahudiler hakimdi. Yahudilerin de başında Fatyun adında gayet ahlaksız bir adam vardı. Bu adam evlenecek her kızın mutlaka evinde bir gece geçirmesini istemiş ve bunu kabul ettirmişti. Yahudiler bu namus dışı uygulamaya ses çıkarmıyorlardı...(2)

 Bir adam Peygamberimiz'in huzurunda cahiliyye dönemine ait bir canavarlığı şöyle anlatmıştı: "Ey Allah Elçisi! Biz cahiliyye döneminde kız çocuklarımızı diri diri gömerdik. Benim de bir kızım vardı. Elinden tutup daha önce hazırladığım kuyunun yanına getirdim. Kızıma kuyuya bakmasını söyledim. Kuyuya bakayım derken sırtına bir tekme vurdum ve onu diri diri kuyuya gömdüm." Adam bunu anlatırken Allah Resulü ve yanındakiler çok üzüldüler. Oturanlardan biri "Be adam Resullullahı üzüntü içinde bıraktın" deyince, Hz.Peygamber olayı bir daha anlattırdı.

 Peygamber efendimiz olayı tekrar ettirmekle adeta şunu söylemek istiyordu: "İşte siz İslam'dan evvel böyleydiniz. Tekrar anlattırdım ki, İslam'ın size kazandırdığı insanlığı bir kere daha hatırlamış olasınız! (3)

Sadece bu vahşet tabloları mı?

 Kan davaları almış başını gidiyordu. İntikam yeminleri kan dolu çanaklara el batırılarak yapılıyordu. Düşmanını öldüren kafa tasında şarap içiyor, ciğerini çıkarıp çiğniyordu...(4)

 O dönemi Mehmet Akif ne güzel tasvir ediyor:

 "Sırtlanları geçmişti beşer yırtıcılıkta;

 Dişsiz mi bir insan, onu kardeşleri yerdi!"(5)

YORUMLAR

  • 0 Yorum