Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


YARDIMLA GEÇİNMEK VE 4 DAİRE

03 Nisan 2018 - 13:38

   

     Geçen hafta Bursa İznik’te çöp dolu evinde ölü bulunan Habibe Irız adlı kadının serveti herkesi şaşırtmış. Çocuğu olmayan bu yaşlı kadına (72) Allah rahmet eylesin diyelim. Peki neden herkes şaşırmış.

1)   Evi çöp ev yani çok kötü, harabe  gibi.

2)   Çoluk çocuğu yok. Yalnız yaşıyor. Mahalle muhtarından her ay para yardımı alıyor. Daima muhtaç olduğunu söylüyor. Bu iki maddede şaşılacak bir şey yok değil mi? Yok. Peki diğer maddelere bakalım.

3)   Rahmetli böyle yardımla yaşıyor ama öldüğünde iki bankada bayağı yüklüce hesabı çıkıyor. Öyle az buz değil. 3 milyondan çok fazla. İşte buna şaşırdınız değil mi? Bitmediii.

4)   İznik’te yaşıyor ama Bursa Yıldırım’da 4 (dört) dairesi, Mudanya’da 1 (bir) villası ve İstanbul Bakırköy’de bir işyeri olduğu belirleniyor. Ne oldu şaşkınlıktan dudağınız mı uçukladı?  Bu kadarı da olamaz mı dediniz. Duyamadım.

Eğer şaşkınlığınız geçti ise birkaç soru soralım.

Ey mahalle muhtarı Selim S.  Bey, siz  sürekli yardım ettiğiniz, para yardımı yaptığınız bu kişiyi nasıl tanımadınız? Yanlış yaptım  diye vicdan azabı çekiyor musun?

Ey Sosyal Yardımlaşma üyeleri peki siz nasıl fark etmediniz bu durumu? Bankalardaki paralarda mı gizliydi, tapudaki evler, işyerleri de mi saklıydı? Bunları duyunca utandınız mı, yüzünüz kızardı mı? Garip gurabanın hakkını çok zengin birisine vermişiz diye pişman mısınız? Bu tür şeylere hep göz yumuyor, hep böyle  baştan  savma işler mi  yapıyorsunuz? Ey muhtarım, ey komisyon, ey kaymakam bu işler hep böyle oluyor da sizin gücünüz mü yetmiyor?

     “İşini bilen atını dağdan aşırırmış, bilmeyen düz yolda şaşırırmış”. Misali böyle örnekler ilçemizde diğer illerde de çok mudur diye soralım da belki cevap veren çıkar. Bir iş yapılırken hak ve adalet aranmıyorsa,  hak ve adalet   elma  armut gibi  yenilen bir şeyse söylenecek söz yoktur.      

     Buna  bağlı  olarak şu  konuyu da  aynı yere  getirebiliriz.Daha Soma’daki madencilerimizin  acısı  dinmeden  yeni  bir  maden kazası ile  karşı karşıya  kaldık. Karaman Ermenek’te ki  Maden  kazasında yine  ihmal, yine  göz yumma,  yine adam  kayırma,  yine ölüm,  yine  sakatlanma, yine  acı,  yine isyan. Galiba  biz  belamızı kendimiz  buluyoruz,  sonra da kader  diyoruz. Olmaz  olsun, olmaz  olsun. Bir  yerde yine  haksızlık var,  bir yerde  yine  adaletsizlik var  demekki  bedelini  ölümle  ödüyoruz.   Allah bizi  hak ve  adaletten ayırmasın.  Hak ve adaletin doğru dağıtıldığı bir dünyada yaşamak dileğimle Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.
Aşınız  katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.
Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.
 29/10/2014

 Ali Osman KIRAŞ

   

YORUMLAR

  • 0 Yorum