Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


ÇAMURA YATMAK

13 Nisan 2019 - 15:08

Yapması, yerine getirmesi gereken şeyi, bir takım sözde nedenler öne sürerek yapmayanlar için “çamura yattın” deriz. Öyle bahaneler bulur ki ağzınız açık kalır. Kalk, üstün başın, yüzün  gözün, saçın sakalın çamura gark oldu dersin ama bir türlü kalkmaz. Kalkarsa yapması gereken işi sonuçlandırması, tamamlaması gerekecektir. Onun için kalkmaz, çamura yatmaya devam eder.

         31 Mart seçimlerinden sonra İstanbul’da yaşananlar tam buna benzemektedir. İlçe seçim kurulları, il seçim kurulu, YSK ve iktidar partisi tamamen çamura yatmakta olup asıl yapması gereken, bitirilmesi, sonuca ulaştırılması gereken seçimi uzattıkça uzatmakta ve noktalandırmamaktadır. Böylece asli görevini yapmayarak kelimenin tam anlamıyla ÇAMURA YATMAKTADIR. Ne demiş atalarımız “utanmayı kaldırdıysan istediğini yapabilirsin.” Neymiş Maltepe’de geçersiz oy sayımı devam ediyormuş. Yav kardeşim  Maltepe’de  bir gecede 310.000 oyu saydın da 12 gündür 10.000 geçersiz oyu neden sayamıyorsun? Her gün 100’er 100’er mi saymaya  karar verdin?

            Yukarıda Allah var be kardeşim, el insaf. Dağlar, taşlar, kurtlar, kuşlar cümle el alem kahkahalarla gülüyor be, kahkahalarla.

       KURTLA  KUZU

       Kurtla  kuzu hikayesi  pek  bilinen bir hikayedir.  Şimdi  tam  zamanı, anlatalım. Kurt   acıkmış  vaziyette   gezerken   derenin  alt  tarafında bizim kuzucuğu  görmüş.  Körpe mi  körpe.

      --Heyy  kuzucuk  neden suyumu  bulandırıyorsun?

     --Ben,  suyu  bulandırmadım.  Üstelik ben derenin  alt  tarafındayım,  sen  üst  tarafındasın.

     --Ben  anlamam,  benim  suyumu  bulandırdın, ben de  seni  cezalandıracağım,

     --Kuzu; Hayır,  olamaz, bu  haksızlık  dese de kurt kuzuyu yemeye  karar vermiştir bir  kere.  Çünkü  çok açtır.  Kuzu çaresiz teslim  olacaktır.

     31 mart taki  İstanbul  seçimleri de  buna  benzedi.  Çaresiz  İstanbul  galiba  birilerine  kurban  olacak.  Birileri İstanbul’u yemeye karar verdi.

       Adalet,  herkese hem de  her zaman  lazımdır. Vicdan  bütün kalplerde  olmalıdır.  Adaletle  hükmetmeyenlerin  vah  haline.  Hırslarını ve  ihtiraslarını   zaptedemeyenler  daima  yanlış kararlar  verirler ve  adaletten  uzaklaşırlar.

       Allah’ım  bizi  öfkeden,  hırstan,  kinden,  öç  almaktan, bencillikten alıkoy, uzaklaştır. Amin.

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Reklamı Geç