Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


BOŞUNA ÖVÜNMEYİN

28 Mart 2019 - 10:41

Hiç boşuna övünmeyelim. Yeni Zelenda Başbakanı’nın tutumu karşısında mars olduk. Yerin dibine girdik. Tüm Müslümanlar bence bu dindarlık sınavında sınıfta kaldılar. Maalesef dindarlık sınavını kaybettik. İnsanlık sınavını kaybettik, hukukun üstünlüğünü, suçların kişiselliğini bitirdik.

Yeni Zelenda Başbakanı (Bayan ARDERN) tüm Müslümanlara ve dünyaya öyle güzel bir örnek yaşattı ki oturduğumuz yerden kalkamadık, çakıldık kaldık. Medeniyet bu olsa gerek.

Müslüman ülkeler olarak insan haklarında, özgürlüklerde, hukukun üstünlüğünün tesis edilmesinde hakkın-hukukun gözetilmesinde üzerimize düşen hiçbir sorumluluğu yerine getirmemize rağmen hala “ Batı Dünyası bizi çekemiyor, İslam Dünyası’nı boğmaya çalışıyor” gibi bahanelerin arkasına saklanarak dinin bize yüklediği sorumluluklardan kaçmaya devam ediyoruz. Yani Türkiye dahil İslam ülkeleri kendi insanlarının hakkını hukukunu koruyan, şeffaf ve hesap verilebilir bir sistem oluşturdular da Batılılar gelip de engel mi oldular?

Eğer İslam’ın açık adalet emrine rağmen kul hakkına riayet etmeden, özgürlükleri yok ederek, şeffaf olmayan hesap verilmeyen bir yolda devam etmek, hem de İslam’la övünmek gibi niyet içinde olduğumuza göre bilelim ki  bunun adı Allah’a numara çekmektir.

İçinde bulunduğumuz bu ahlaki yozlaşmayla yüzleşmeden, hiçbir şekilde insanların örnek alacağı bir dindarlık bilincine sahip olamayız. Yeni Zelenda’nın bayan başbakanından (Bayan ARDERN) alacağımız çok medeniyet dersi var gibi geliyor bana. Kimseyi ötekileştirmeyerek, suçluyu kahramanlaştırmadan, hatta yok sayarak gösterdiği dindarlık ve medeniyet dersine çalışmak zorundayız.

Allah tüm dünyaya böyle yöneticiler nasip eylesin. Bu olay karşısında nerde Arap kralları, prensleri, diğer Müslüman devlet liderleri gördünüz mü hiç? AB ve ABD’yi zaten geç. Onlar kendilerine demokrat.

İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir.

Sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır.

Okumaktan mana ne, kişi hakkı bilmektir.

Çün okudun bilmezsin, ha bir kuru emektir..

                                               Yunus Emre

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum