Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


VARDIĞIMIZ YER

03 Nisan 2018 - 13:38

İşte geldi 15 Temmuz 2011.  Görünen köy kılavuz istemez derler.  Tabi gözünüzü kapatmadıysanız.  Seçilen milletvekillerinin Ankara’  da Mecliste değil de Diyarbakır’ da toplantı yapmaları, Kaçırılan vatandaşlarımız,  on üç(13)  şehit asker, birçok yaralı, ilan edilen demokratik özerklik. Generallerinin %50 ye yakını tutuklanmış bir ordu.  Rahat mısınız, mutlu musunuz?   O zaman nice mutluluklar.
     Bu olanlar nedir?  Aymazlığın geldiği noktadır.
      Neymiş?---Bir avuç çapulcuymuş, üçbeş eşkıyaymış.  Öyle demediler mi? Hatırla hatırla.
      Neymiş?---AB yolu Diyarbakır’dan geçermiş,  dökülen kan yerde kalmazmış.  Öyle demediler mi?  Geç, geç. Güldürme beni.
      Neymiş?—Siyaset için dağda değil ovaya insinlermiş. Al sana ovada siyaset. Habur’ dan  girdiler,telli duvaklı  karşıladık da ne  oldu?
      Bu,  nedir bu?  Aymazlıktır, vurdumduymazlıktır, bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler, söylesinler, çiğnesinler… politikasıdır.  Gaflettir, dalalettir. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın felsefesidir.  Oy kapma, rant elde etme siyasetinin sonucudur.  Vicdanınız rahat mı şimdi?
       Güzel ülkem cennet vatanımda neler oluyor?  Her zaman olduğu gibi bize ne diyorlar?  “Maymuna bak maymuna”
       Neymiş  efendim; Futbolda  şike  varmış. Şampiyonluklar hileliymiş. En büyük kulüp başkanları bile içeri atılmış. “Maymuna bak maymuna”  Silvan’ı,  13 şehidi, Birileriyle yapılan pazarlıkları geç şikeye bak,  şikeyeee. Kimler gitti içeriye, maymun oynuyor ipte. Ya FB Avrupa kupalarına gidemezseeee!  Vah,vah
      Ayağının dibinde PKK  kampı  var.,militanı, lideri, yeri, para  kaynakları  belli. Sen otuz yıldır çözüm bulamamışsın. Ya sende bir sorun var ya da karşındakiler çok akıllı!  Bu oyun çok büyük bir oyun. Umarım mat olan biz olmayız.
      Nerde  kısa  vadeli,  orta  vadeli, uzun  vadeli  planlarımız?. Nerde ulusal terör politikamız?  Kim hükümet olursa olsun uygulanabilecek çözümlerimiz. Yoksa rüzgârda savrulan bir yaprak gibi sallanan geçici çözümlerle mi bir yere varacağız. Her şeyi Allah’ın takdirine mi bırakıyoruz. Öyleyse bu ülkenin geleceği nokta olsa olsa bu olur. Ya da daha beterinden Allah korusun yarabbim.  Düşünmek dahi istemiyorum.



Aşınız  katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.
Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.


YORUMLAR

  • 0 Yorum