Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


TÖVBEYE GELEN KİŞİ

03 Nisan 2018 - 13:38

Ben aslında bu psikolojiyi tanıyorum. Bir örgüte, ideolojik bir gruba ya da bir cemaate bağlandın mı, kişisel iradeni ve özgürlüğünü kaybedip o grubun liderliğinin iradesine kendini teslim ediyorsun. Yanlış ya da doğru diye bir şey kalmıyor, grubun amaçları her şeyi belirliyor, hak da, adalet de izafi hale geliyor. Tıpkı Simon’daki gibi ideoloji karşısında gördüğün ya da bildiğin değil sana anlatılan doğrudur, böyle bir ruh halinde haksızlığa uğradığını düşündüğün kardeşini bile korumazsın. Bugün de geçerli olan durum aslında bu. BEN İÇİNDE BULUNDUĞUM TARAFIN HAK, ADALET, İYİLİK, GÜZELLİK DİYEREK SİMONLAŞMAYACAĞINI ZANNEDİYORDUM, O YANLIŞA DÜŞMEK BAŞKALARINA MAHSUSTU, BİZDE BÖYLE BİR ŞEY SÖZ KONUSU BİLE OLMAZ SANIYORDUM, MAALESEF YANILMIŞIM. Şunu artık bilmeliyiz ki karşımızda arkadaşlarımız, meslektaşlarımız yok, bir ideolojiye, bir gruba bağlanmış, o grubun disiplinine tabi olmuş örgüt mensupları var. Artık bunu kabullenmeliyiz.
     Bir müddet sonra çok alışılmadık memurlar, uzmanlar göreceğiz, tuhaf raporlar verecekler. Normal insan davranışları ile bir örgüte ya da cemaate bağlı olan kişilerin davranışları asla birbirine benzemez ama normal insanlar bunu anlayamaz. GEÇMİŞTE ÖRGÜT İDEALLERİ UĞRUNA AİLESİNİ TERK EDEN, anne-babasını arayıp sormayan, onlarla ilgilenmeyen, hatta örgüt isterse onlara kötülük yapmayı göze almış pek ÇOK MİLİTAN GÖRDÜM. Bir kişi bir örgüte mensupsa tüm aile yakınlığını, aklına ve ruhuna hitap eden her şeyi örgüt bağlamında görür. Örgüte inandığı, ideallerine bağlandığı için verilen talimatlara isteyerek harfiyen uyar. Bunun yanında geçmişini ve geleceğini bağladığı, yaşama amacını onun üzerine kurguladığı örgütten ayrılırsa tüm yakınlarını, dostlarını kaybedeceği, yalnız kalacağı korkusu duyar; bunun için de verilen her talimatı yerine getirir. Talimatlara, örgüte gönülden bağlılık ya da korku nedeniyle uyma bazen iç içe geçmiştir, ayırt edilemeyecek şekilde ikisi aynı anda hissedilir. Bundan dolayı bu kişi illegal bir yapıya, örgüte, cemaate bağlanmış ise o kişi artık devletin değil, kendi grubunun talimatlarına uyar. Ne kanun ne kural ne vicdan ne de bilim ölçü olmaz. Ben bu durumu yıllarca mücadele ettiğim tüm örgütlerde gördüm. O zamanlarda örgütlerin militanı olup bugün demokrasi ve özgürlük savunucusu olan arkadaşlarımla görüşüyorum, onlarda aynı kanaatteler. Örgüte mensup olmanın böyle bir durumu doğal olarak yarattığını, aksinin mümkün olmadığını, o gün yapılan yanlışları bugün artık anlıyorlar.
    Bugün de şahit olduğumuz durum budur. Bu polisler, savcılar, hâkimler yasalara, kendi görevlerinin gereklerine göre değil, cemaatin isteğine göre davranıyorlar. İlerde aynı benzer davranışları her meslekte göreceğiz, hukukçu olup hukuka aykırı olarak toplanan delilleri, her türlü kısıtlayıcı tedbirleri ve tutuklamaları savunan, belgeleri değiştiren, sahte rapor veren uzmanlar ortaya çıkacak. HUKUK ÇİĞNENMEYE BAŞLANINCA BUNUN ARTIK HİÇBİR SINIRI OLMAZ.(syf:526-527)
     Dışarıdan bakınca üstüme vazife değilmiş gibi gözüken bu şeyleri niye yazdım? Allah’ın varlığını her yerde ve her zaman hissediyorum,  bu yanlışları gördüğüm ve bildiğim halde susmanın hesabını veremem. Bu yazdıklarımın ne manaya geldiğini,  çok az insan bilir. Bunların hayatımın bundan sonrasını zehir, zindan edeceğini biliyorum, geçmişte birçok örgütün hedefi oldum. Ama bu defakinin başka bir şey olduğunun da farkındayım.(sayfa:569 H.Y.S kitabından)     
   Yazarın Notu: Evet yıllarca özellikle kendinden gayri farklı düşünen örgütlere kan kusturmuş çok önemli Emniyet Müdürlükleri ve makamlarda bulunmuş bir yazarın ülkemiz hakkındaki düşüncelerini okudunuz,  sizlerle paylaştım. Şimdi tövbe etmiş görünüyor. Ama dediği gibi şimdi Dünyayı ona dar ediyorlar.  Evet hapiste. Başına gelecekleri nasıl da güzel kestirmiş. Allah yardımcısı olsun. Tabii ki yapanların vicdanları varsa? Dünya yoksa etme bulma dünyası mı?

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.
Sevgiyle dolun, sevgiyle kalın.


YORUMLAR

  • 0 Yorum