Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


TERCİH SİZİN

03 Nisan 2018 - 13:38

Yaşamın en kötü tarafı ölmek değil, hayattayken gerçek anlamda yaşayamamaktır…  Çoğumuz insanlığımızın gün ışığına çıkmasına tam anlamıyla izin vermemekteyiz.
Önemli olan şeyin çok para kazanmak,  çok mal edinmek zannı içinde olurken, yeteneklerimizden birçoğunu bu dünyada bir değer yaratmak için kullanabilmemiz olduğunu unutuyoruz.  Gerçekten önemli olan; “dokunabildiğimiz hayatlar ve ardımızda bıraktıklarımızdır.” Şöyle bir düşünün bakalım hiçbir cenaze arabasının ardında EVDEN EVE NAKLİYE ARABASI var mı? Yani mallarımızın en küçüğünü bile yanımızda bize götürüvermiyorlar.
Peki, mutluluk doğru arabayı alabilmek,  istenilen evi yapabilmek,  arzu edilen makama çıkabilmek mi?   Öyle gibi görünse de acaba öyle mi?
—Elma bahçesinden sepet dolusu elmalarla gelirken yolda gördüğünüz küçük bir çocuğa kocaman kırmızı bir elma verirsiniz.  Çocuk sevinir, çok mutlu olur.  Beklersiniz o mutluluğu görürsünüz,  bir elma daha verirsiniz.  Çocuk daha da mutlu olur. Bir  elma  daha,  bir daha..daha  verirsiniz  elleri  dolar, bir  daha  elma  verirken birkaç tane  elma  yere  düşer,  tozlanır veya  çamurlanır. Çocuk ağlamaya başlar. Olay birden mutsuzluğa dönüşür.  Çünkü hepsini elde tutmak istiyor.
Bu güne kadar çoğumuz bir insanın değerini cüzdanının kalınlığına,  malının mülkünün çokluğuna,  bulunduğu makamın yüksekliğine bakarak belirledik.   Hâlbuki kişiliğinin güçlülüğüne, kalbinin zenginliğine bakabilmeliyiz.
Günümüzde çoğumuz başarılı olmak için; söylememizi istedikleri her şeyi söyleyebilir,  yapmamızı istedikleri her şeyi yapabilir,  yolumuza çıkan herkesi çiğneyip geçebiliriz.  Sert,  acımasız ve azimliyiz.  Bu uğurda ruhlarımızı kurban ettik. UTANÇ VERİCİ OLSA DA! Şunu öğrendim ki Pişman olacak şeyler yapmamak lazım. İnsana, özellikle aileye, çocuklarımıza daha çok zaman ve şans vermek lazım. Yaşamı ıskalamamak,  ertelememek lazım. Evet, son sözüm VARSAYILDIĞI GİBİ YAŞAMAYI BIRAKIP,  TASARLADIĞINIZ ŞEKİLDE YAŞAMAYA BAŞLAYINIZ. –mış- muş gibi yapmayın.


Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.
Sevgiyle dolun, sevgiyle kalın.


YORUMLAR

  • 0 Yorum