Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


TEOG YERİNE… İSOGY

03 Nisan 2018 - 13:38

TEOG ( Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş)  sınavları bir gecede kaldırıldı. Emir demiri kesti.

Yerine ne kondu?  Sanki “Temel eğitimden sonra okul yok” dendi. “Devletimiz artık okumuş insana ihtiyaç kalmadı” diyor. Başka ne diyor; ‘ Bu ülke ne çektiyse okumuşlardan çekti´  “Bizim için okumayan halk daha muteber” diyor da diyor. Ama siz anlamak istemiyorsunuz.

 Devletimiz ‘ Siz mahallenizde kalın´ dışarı çıkmayın, uzağa gitmeyin,   zenginler, zengin semtinde, fakirler varoşlarda kalmaya devam etsinler” diyor.  Ama siz anlamak istemiyorsunuz.

Çan  Zeybekçayır Köyü, Yenice Taban Köyü  ya da Elazığ Karakoçan´daki bir öğrencinin İstanbul Galatasaray Lisesi´nde, Ankara Çankaya Lisesi´nde ne işi var ki? Diyor. Onlara Beyoğlu´nda, Taksim´de oturanların, Çankaya´da oturanların çocukları gidecek, diyor. Sınava alınacaklar da %10´u geçmesin diyor devletimiz.  Kalan %90 ne  olacak?  Koyun  çobanı, dam bekçisi desem hakaret sayacaksınız. Ama siz  hala  anlamak istemiyorsunuz.

Hani bir zamanlar bir şarkıda ‘Sen işçisin işçi kal´ diyordu Cem Karaca. İşte şimdi tamda bu şarkıyı söyleme zamanı. Yani devletimiz böyle diyor.  Siz %10  ne  demek biliyor musunuz?  Her  sınıftan bir  veya iki  kişi.  Gerisini   kaldır  at  çöpe. Siz yine de anlamak istemiyorsanız ben ne yapayım.

Gitti TEOG, geldi İSOGY (İlkokuldan Sonra Okumaya Gerek Yok).  Yeni projemiz İSOGY hayırlı olsun. Vatana, millete, tüm insanlığa ve çocuklarımıza.  Anlamadınız mı. Sanayiye ve esnafa çırak lazım, çırak. Hadi bol kazançlar,  ver  mehteri.

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun,  sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum