Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


SEN DE BİR ÇILGINLIK YAP

03 Nisan 2018 - 13:38

Çılgınlık; anlam olarak akıl ve mantıktan öte,  çok farklı durum ve yapılar için söylenen bir kelimedir.  Yani içinde akıl süzgeci yoktur. Uçuk, kaçık şeyler için halkımızın kullandığı bir kelimedir. 15 yaşındaki sevgililer “birbirimizin olamazsak apartmanın 7.katından aşağı atarım kendimi”  dediklerinde  --“sakın öyle bir çılgınlık yapma”  deriz.  Çok çok öfkelendiğimiz birisi için gördüğümde “çekip vurmazsam namerdim”  diye öfkemizi dışa vurduğumuzda onu sakinleştirmek, caydırmak için  ---“sakın sakın öyle çılgınlık mı olurmuş, delirdin mi sen”  diye uyarırız.

Ama bugünlerde çılgınlık yapmak moda galiba. Hadi biz de bu modaya uyalım.
----Gecenin saat 03.  sıralarında sokağa çıkarak elimize bir mikrofon alalım,  bezinin fiyatının sadece 15 dakikalığına 1 liraya düştüğünü ilan edelim. Bakalım kaç kişi koşup benzin almak isteyecek?
----Düşen Süt fiyatlarının akşam namazı ile yatsı namazı arası getirene bir günlüğüne kilosunun 10.000TL olduğunu köy camisi hoparlöründen ilan edelim. Bakalım köyde süt üretimi kaç ton birden artacak?
-----YGS sınavında herkese tam puan verelim.  İtirazlar içinde 5TL falan almayalım.
-----Hava kuvvetleri komutanımıza makam aracı olarak yeni bir uçak alınmış. Bir kereye mahsus tüm kapıcılarımıza,   memurlarımıza makam aracı alalım, hem de uçak olsun.
-----Sayın başbakanımız 9 yılda 84 ülkeye 243 defa geziye gitmiş. Biz 9 günde 84 ülkeye nasıl gidebiliriz diye program düzenleyelim. Gelmek isteyenleri de ücretsiz götürmeyi deneyelim.
-----Bundan böyle işe girişler için KPSS,  olmasın. Muhtardan iyi hal kâğıdı getirenler işe alınsın.
-----LGS, ÖYS olmasın okul müdüründen alınacak—“hamili kart sahibi istediği okula girebilir”  yazısı yeterli olsun
-----Ülkemi çok seviyorum. Bayrağımı, Polisimizi, askerimizi çok seviyorum. Bana inananlar evinin ışıklarını saat 22.00 da üç gece üç kere yakıp söndürsünler desek azınlıkta mı kalırız acaba?
-----En önemli çılgınlığımız ise bu defaya, bir defaya mahsus OYUMUZU VERECEĞİMİZ PARTİYİ DEĞİŞTİREBİLSEK de bizim üstümüzde oynanan oyunlar değişse...--”Hop hop! Dedikse bu kadar da çılgınlık demedik”   der gibisiniz. Kendiniz bilirsiniz kardeşim.  Benimkisi de fantezi oldu biraz. Çılgınlık yapalım dedik ya ondan öyle dedim. Çılgınlık işte! Ama Allah akıl vermiş, fikir vermiş. Akılda sizin mantık da sizin…

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.
Sevgiyle dolun, sevgiyle kalın.


YORUMLAR

  • 0 Yorum