Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


SEKİZYÜZKIRK-980

03 Nisan 2018 - 13:38

Sekizyüzkırk nedir? Dokuzyüzseksen nedir? Bilemediniz mi?

Emekli prim ödemelerinizin büyük çoğunluğu 2008 yılı sonrası ise ister Bağ-Kur´lu olun ister SSK´lı size bağlanacak aylık miktarı yukarıdaki rakamlardır. Yani 840 TL maaşınız olacak veya 980 TL. Çüş deve mi dediniz?   Deve mi Zürafa mı bilmem ama çok merakla beklediğiniz emekliliğinizde alacağınız para işte o civarlarda olacak. Neden derseniz eskiden emekli olanlar son maaşının %75-80´leri civarında emekli aylığı alırlardı. Son on yılda çıkarılan yasalarla maaş bağlanma oranı %48´lere kadar düştü de onun için böyle oldu. Yeme de yanında yat.

Hocam dalga geçme bizimle diyorsanız gidin öğrenin derim.

Bende bir telefon, hanımda bir telefon, çocuklarda birer telefon, elektrik, su, doğalgaz faturası, araç MTV´si, ev kirası, pazar, market parası derken bu emekli maaşı yeter mi diye sormayayım. Onu herkes kendisi bilir.

Emekli olun, hanımınızı da bu arada emekli edin. Takviye olsun.

Emekli olun ama başka bir işe de girin. Bulabilirseniz. Bulamazsanız hanıma yeni bir iş bakın. Yoksa üniversitedeki çocuk nasıl okuyacak? Düşünün. İçinden çıkamazsanız köydeki tarlaları, evi sırayla satarsınız. Varsa.

Hocam boşver biz emekli olalım da gerisi Allah Kerim mi diyorsunuz? Eh siz bilirsiniz. Hayırlı olsun 900-1000 TL´niz. Emekliler gibi ya maaşımızı  kesiverirlerse  diye  sizde  korkanlardan mısınız yoksa.. Siz onu  ananızın  ak sütü gibi  helal  etmediniz mi. Etmişsinizdir,  etmişsinizdir.  O zaman niye  kessinler. Haydi  güle  güle  harcayın.

 

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle kalın

YORUMLAR

  • 0 Yorum