Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


ŞAMPİYONLUĞU KİME VERDİLER?

03 Nisan 2018 - 13:38

 Yığınlardan farklı olmak, farklı düşünmek. Hitler Almanya’sında Yahudi, İran’ da  Laik  olabilmek,  Herkesin    A  dediğine    B diyebilme  cesaretini  gösterebilmek,  işte  insan  olmak budur.
       Çevremize şöyle  bir bakalım. Farklılıklara hangi  gözle  bakıyoruz?

   Bu yıl    FB mi şampiyon   oldu?    Kim  olursa  olsun.  Akşam  haberleri  izlerken  duydum ki şampiyonluğu  Karnabahar  kapmış..  Pazardaki en çok fiyatı  artan   karnabaharmış. Spiker  bas  bas  bağırıyor.  Geçen  sene de  soğan  olmuştu.  Spiker  soruyor; soğan  acı mı, acı  mı? Güldüm,  güldüm, güldüm.  Her mevsim,  her yıl  yapılan milli  haberlerimizden bir  tanesi.  İnsanlarla  alay mı  ediyorlar  ne?
     Diyarbakır  Ergani de  çok  kaliteli  petrol  bulundu.2760 metre de heyecanlandıran  haber. Petrolün çok  kaliteli  olduğu sanılıyor. Nasıl haber  ama? Karnabahardan  sonra  ilaç  gibi  geldi valla. Al sana  milli bir  haber  daha.
    Bu günlerde ve  bu  aylarda  bölgemiz  ve yurdumuzun çok büyük  bölümü  kar  altında.  Bizim  bölgemiz  her  yıl  bu  kadar  kardan  etkilenmezdi. Mübarek  bu sene   Sibirya  oldu.  Ama  milli basınımızdan   bir haber ve mayolu resimler. Bodrum ve  Antalya yaz  mevsimini  yaşıyor. İnsanlar  denize  giriyor. Koymuşlar arşivden,  yazdan  kalma iki  resim.  Altına da döşemişler  bir yazı. İnsanları aldatıyorlar başka bir şey değil.   Şirinlik  olsun yani.  Bıktım  artık şu milli  haberlerden.
  
     Yeni  duydum. Sizinle de  paylaşayım  bari. Almanya  Başbakanı  Merkel  ile Fransa  Cumhurbaşkanı  Sarkozy  ve Amerikalı yazar  Paul  Auster de  Ergenekoncu  imiş.  Ben  söyleyenin,  yazanın  yalancısıyım. Bak sen  şu  işe yav.  Ergenekon neydi  sahi?
  
     Askerlik çok kutsal,  vatan  hizmeti.  Asker  ocağı  peygamber  ocağıymış.  Yoksa  öyle  değil mi?  Yıllardan beri  bazıları  askerlikten kurtulmak için  çevirmedik  dolap  bırakmıyorlar.  Son   zamanlarda da  parayı  basanlar askere gitmeyebilir mi  dediler.  Kutsallık, vatan hizmeti, peygamber ocağı  lafları  sadece  bizim gibi  safları kandırmak için mi  uydurulmuş  dersiniz.  Hay  anasını  hay.  Gene  uyumuşuz .

İşte  son  zamanlardaki  sevdiğim    sözler.

     Çocuklarımızı  kuzu gibi yetiştirelim ki    büyüyünce  koyun  olsunlar.

     Yığınlardan  farklı  olmak, farklı  düşünmek.  Hitler  Almanya’sında  Yahudi,  İran’da  laik  olabilmek.  Herkesin  yanlış  olduğunu  gördüğü  halde  A  dediğine   hayır  doğrusu B dir  diyebilme  cesaretini   gösterebilmek.  İşte  İNSAN OLMAK BUDUR.
     Çevremize  şöyle  bir  bakalım.  Kaç  kişi  var  böyle  olabilen. Farklılıklara  hangi  gözle  bakıyoruz?



  Aşınız  katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.
Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

16/02/2012
Ali Osman KIRAŞ










YORUMLAR

  • 0 Yorum