Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


RİYA, İKİ YÜZLÜLÜK, ÖNYARGI

03 Nisan 2018 - 13:38

Nasıl bir toplumuz çok hicap duyuyorum.  Çevremdeki insanları dinliyorum.  Yazarları, çizerleri, koca koca profları dinliyorum.  Şaşıp kalıyorum.   O kadar riya,  o kadar ikiyüzlülük, o kadar önyargı var ki anlatamam.   Şöyle ki;   Ünlü sanatçılar,  ünlü işadamları gömlek değiştirir gibi eş değiştiriyorlar,  onlar için falanın yeni sevgilisi, yeni flörtü deniyor. Zavallı Ahmet amcanın oğlu bir kızla ya da kadınla çarşıda birlikte görülürse,  duyulursa ;--Utanmaza bak,  ahlak kalmamış,  zina yapıyor diye adamı toplum içine çıkamaz hale getiriyorlar.  Siz yapınca flört,  başkaları yapınca zina oluyor
… Rahmetli Saddam Kuveyt’e saldırıyor --- Ortadoğu’yu, Dünyayı ele geçirmek istiyor derlerken,  Amerika Irak ‘a saldırınca Ortadoğu’ya barış getirecek diyorlar. Siz yapınca barış,  başkaları yapınca saldırı, savaş oluyor.
…  Birileri her seçim öncesi odun, kömür, erzak sepeti,   dağıtıyor  -- Fakire,  fukaraya YARDIM ediyoruz diyorsunuz.  Başkaları aynı işi daha düzenli yapacağını söyleyince NERDEN BULACAKSIN,  kaynak mı var, bu rüşvettir…   Diyorsunuz.
...Futbol maçlarında da aynısı oluyor.  FB’li, GS’lı,  BJK’li futbolcuya ceza sahası içinde rakipler dokundu mu herkes ayağa kalkıyor: Âlimi, zalimi herkes: Penaltı,  penaltı…  Hakem de tereddütsüz penaltıyı çalıyor.  Karabüklü, Bucalı futbolcuya aynı hareket yapıldı mı: Haydi kalk, kalk,  al sana bir de sarı kart, neden düştün diyoruz.
… Hele hele çok ünlü TV yorumcuları,  yazarları, araştırmacılar,  karıştırmacılar… vb… Bir parti milletvekili adaylarının yarısını değiştiriyor. Parti YENİLENDİ,  YENİ YÜZLERE AÇILIM YAPILDI diyorlar. Aynı işi diğer partiler yapınca TASFİYE EDİLDİ,  KARIŞIKLIK ÇOK FAZLA, kazan kaynıyor diyorlar.  Pes kardeşim pes. Bu kadarı da olmaz. Bu nasıl bir terazi, bu nasıl bir ön yargı
Evet, toplumda hepimizin iki yüzü vardır ama bu kadarı da olmaz ki. Bu olsa olsa çokyüzlülük, hatta yüzsüzlüktür.


Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.
Sevgiyle dolun, sevgiyle kalın.


YORUMLAR

  • 0 Yorum