Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


ORADAN, BURADAN

03 Nisan 2018 - 13:38

 Bizim mahalleden Günün dedikoduları -----Çok güzel  oldu bu Çook.. Anaaa! Helal olsun valla bizim muhtara. Her hafta köye doktor getiriyo gari. Hem de hemşiresi, ebesi, ilacı ile beraber geliyorlar. Hepimizi tek tek muayene ediveriyolar.  Eskiden doktor bizimle konuşmazdı bilem. Ağzında bakla ıslalı zannededim ben.   Bu doktor işi pek güzel oldu canım. HOŞ ŞEYLER BUNLAR.
 -----Aile hekimliği gerçekten güzel başladı. Randevu sistemi iyi çalışıyor. Her hastaneye gidebilmek, her eczaneden ilaç alabilmek çok güzel şeyler bunlar. Hükümeti kutluyorum HOŞ ŞEYLER BUNLAR.
 ----Çan Devlet hastanesine yeni uzman doktorların atanması biz Çan halkını mutlu ediyor. Doktorların insanlara yaklaşımı çok iyi. Bizleri artık birer yolunacak kaz, soyulacak  müşteri  olarak  görmemeleri mutluluk verici. İşte sosyal devlet bu.   Derken; duyduklarıma bak.
----Komşuuu!     Duydun mu duydun mu? Benzin 4.00Tl yi geçmiş. Öyle miii? Olsuuun, bana ne.  Sana ne?  Arabamız mı var sanki.  Gerçi senin ki bayaadan beri araba arıyor galiba,  değil mi? --  Eh siz bilirsiniz gari.  Araba alırsanız. Suriye’de, Bulgaristan’da  ucuzmuş  deyolar. Benzini de oralardan alıverirsiniz. Nasıl gitcez gı orlara. Bilmen gari.
    ----Komşu kız yumurta da çok pahalanacekmiş. Öğrenciler mi ne hep yumurta depolarlarmış. Biz de biraz ucuzken alsak mı dersin? O nerden çıktı kız?  --- Görmüyon, duymuyon mu?  Televizyonlaa  hep  yumurta  savaşlarından anlatı  anlatıveriyolar. Bu  yumurta  savaşları  daha  çook  hızlanecekmiş  diyolar. Valla ben başkalarının yalancısıyım. Yumurtanan da savaş mı olurmuş gari. Dellendi ne bu çocuklar? Ne istiyola acaba?
BENİ  ÜZEN NOKTALAR;  muhalefet liderlerinin  iktidarı  eleştirirken çok argo ve tehditvari   konuşmaları, iktidarın  ise daha da argolu, ön yargılı ve her olumsuzluğu muhalefetten  bilircesine  daha sert  konuşması. Bir öğretmen edasıyla onları azarlaması, bağırması, kızması hoş olmuyor.
---Terörde eylemsizlik varmış güya ama bana hiç öyle gelmiyor. Her hafta bir ilçede, ilde birçok yer yakılıp yıkılıyor,taşlanıyor,barikatlar kuruluyor,polise  karşı  geliniyor. Bu nasıl  eylemsizlik se!!  Hoş değil.
    Terör gibi bir umutsuzluğumda trafik kazaları. Artık ilçemizde bile haftada en az üç beş kaza oluyor. Terör gibi bu konuda da atılmış hiçbir adım göremiyorum. Bağışlayın beni.
    İlçemizde acaba üniversite bölümleri ne zaman çoğalacak, üniversiteli sayısı ne zaman Yenice yi bari geçecek. Bu konuda umutsuzluğa doğru mu gidiyor dersiniz değerli hemşerilerim? İlçemizi ve  insanlarını  seviyoruz. Yaşamı seviyoruz. Ülkemizi seviyoruz. Daima Daha güzele, daha iyiye.


Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.
Sevgiyle dolun, sevgiyle kalın.




15/12/2010

Ali Osman KIRAŞ


YORUMLAR

  • 0 Yorum