Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


ÖNCE İNSANIM

03 Nisan 2018 - 13:38

Ey  Hollanda,  Ey  Almanya! yine  faşist,  nazi  damarlarınız mı kabardı?  İkinci  Dünya  Savaşı  öncesini mi  hatırladınız?  O dönem  yaptığınız  ayrımcılık,  o  dönem yaptığınız  ırkçılık,  faşizm  uygulamalarınız  belleklerinizden  silindi  gitti mi?  Kendinizden  olmayanlara  yaşattığınız  acılar,  çektirdiğiniz  eziyetler, toplu  katliamlar ve  savaşla  öldürdükleriniz  unutuldu  gitti mi? Hani  faşizmin hortlamaması  için her  türlü  tedbirleri  almıştınız. Demokrasi  ile  bunları yenmiştiniz.  Hep  öyle  övünüyordunuz. Yine  birkaç  oy için  popülizme  kurban mı  ettiniz  tüm  iyilikleri,  tüm  güzellikleri? Demek ki  zihinler  hala  berrak  değil.  Demek ki  yönetenlerin  genlerinde  hala  nazivari, faşist  uygulamalar  bekliyor. Ayrımcılık,  ötekileştirme, narsizm, kendini  beğenme,  başkalarını  aşağılama,  hor  görme   bilinçaltında yatıp  duruyor. İkinci  Dünya  Savaşı´nın  üstünden  75 yıl da  geçse  hala  bazı  şeyler  tam  çözülmüş  değil. Ey  Almanya,  Ey  Hollanda  sizler  “önce  insanız,  hepimiz  insanız”  diyemiyorsanız  vay  bu  dünyanın  haline.

Bak  arkadaş;  BAK  KARDEŞ;
Önce insanım diyemeyen ben Müslümanım ya da sen Müslümansın der,  ayırır, ayrıştırır.
Önce insanım diyemeyen ben Türküm ya da sen Türk´sün der,  ayırır.
Önce insanım diyemeyen ben kürdüm ya da sen kürtsün der,  ayırır.
Önce insanım diyemeyen Aleviyim ya da sen alevisin der, ayırır.
Önce insanım diyemeyen  ben Alman´ım ya da sen Alman´sın der, ötekileştirir.
Önce insanım diyemeyen İzmirliyim ya da sen Adanalı´sın der, ötekileştirir.
Önce insanım diyemeyen ben manavım ya da sen  macırsın der, ötekileştirir.
Önce insanım diyemeyen ben erkeğim, sen kadınsın der, aşağılar.
Önce insanım diyemeyen ben üniversite bitirmişim sen ilkokul mezunusun der,  aşağılar.
Önce insanım diyemeyen ben, ben, ben der. Sen ötekisin, ötekisin, ayrısın der,  ayırır,  ayrıştırır.

Ondan  sonra da  bu  dünyada, bu  coğrafyada, bu ülkelerde, bu şehirlerde, bu  mahallelerde, bu   savaşlar,  bombalar, ölümler,  kavgalar,  dövüşler,  dargınlıklar,  küskünlükler  bitmez,  bitmez.

Allah bizleri önce insan olarak yarattı. Allah hepimizi ÖNCE İNSANIM  diyenlerden eylesin. İnancımız, ırkımız, yurdumuz sonradan oluşan, gelişen özelliklerimizdir. Ben insanım ÖNCE İNSANIM, sonra da insanım. Ne olur ÖNCE İNSAN olunuz. Sadece  İNSAN olunuz. Yeter de  artar  bile.

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum