Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


ON BASİT KURAL

03 Nisan 2018 - 13:38

Okullarımız   açılmak  üzere.  Eğitim  bu  ülkede  hiçbir  zaman  çözülememiş  bir  sorunlar  yumağı  olarak  önümüzde  durmaya  devam  ediyor. Böyle  olunca da ülkenin sorunları da  çözülememiş  sorunlar  yumağı  şeklinde  kalmaya  devam  edecektir  tabiî ki.  Bugün   sizlere GELECEĞİN  SUÇLUSUNU  YETİŞTİRMENİN ON  BASİT  KURALINI  anlatmak  istedim. ABD  Houston Polis  Müdürlüğü tarafından  hazırlanan  bu  listeyi  lütfen  dikkatlice  okuyalım. Değerli  çocuklarımızı  ve  kendimizi bu  10  madde  üzerinde  bir  kez  daha  tartalım.

1.Daha   küçükken çocuğa istediği her şeyi  vermeye başlayın. Bu şekilde o bütün dünyanın onun geçimini  sağlamak zorunda  olduğuna  inanacaktır.
2.Kötü  sözler  söylediği  zaman  gülün. Böylece  o  kendisinin  akıllı  olduğuna  inanacaktır.
3.Ona  manevi  ahlaki  hiçbir eğitim  göstermeyin.  21  yaşına  gelince  kendisi  karar  versin  diye  bekleyin.
4.Yerde  bıraktığı  her şeyi kaldırın.  Kitapları,  ayakkabılarını,  elbiselerini  onun  için  her şeyi  siz  yapın ki  o bütün  sorumlulukları başkalarına  yüklemeye  alışsın.
5.Onun  önünde  sık  sık  kavga  edin.  Bu sayede  bir gün  aile  parçalanırsa o da  o kadar  şaşırmayacaktır.
6.  Çocuğa  istediği  kadar  harçlık  verin.Hiçbir  zaman  kendi  parasını  kendi  kazanmasın.  Hayatta  karşılaştığınız  güçlüklerle  onunda  karşılaşmasına  ne  lüzum  var.
7.Yiyecek  ,  içecek  ve  konforla  ilgili  bütün  arzularını  yerine  getirin.  İstediklerini  yapmamak tehlikeli  soğukluklara  sebep  olur.
8.Komşulara, öğretmenlere  ,  polislere  karşı  daima onun  tarafını  tut. Onların hepsinin  çocuğa  karşı  peşin  hükümleri  vardır.
9.Günün birinde  başına  gerçekten bir  bela  gelirse  ona  bir  şey  yapmadınız  diye  kendinizden  özür  dileyin.
10.Onu   felaket  ile  dolu  bir  hayat  için  hazırlayın. Muhakkak  onu   felaketin içinde bulursunuz.

30 Ağustos  Zafer  Bayramımız  kutlu  olsun. Bu zaferi  kazananlara,  bu  yurdu savunanlara  Allahtan  rahmet  diliyorum. Allah bu ülkeye bir  daha öyle   kötü  günler  göstermesin .



Aşınız  katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.
Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.


YORUMLAR

  • 0 Yorum