Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


Ne Yapmak İstiyorlar?

03 Nisan 2018 - 13:38

        Müjde;Şimdilerde trafik kazalarını önlemek için tek  seçenek  bulunmuş olsa gerek.. Sürücü kurslarını hizaya sokmak, adam  etmek… Yani trafik  kazalarının çokluğu  karşısında   sizin anlayacağınız  sürücü kursları tek suçlu ilan edilmiş durumda.

     Bu sürücü kursları ne yapmışlar? İnsan  ticareti mi yapıyorlar, mülteci mi kaçırıyorlar. Uyuşturucu, silah kaçakçılığına mı girişmişler. Ucuz petrol, kaçak sigara, elektronik eşya kaçakçılığına mı bulaşmışlar. Tabiî ki hiçbiri.

     Sürücü kursları kendileriyle mücadele etmekten, fiyat düşürmekten, şikayetten, birbirinin gözünü oymaktan başka bir şey yapmamışlar. Vergilerini, KDV’lerini stopajlarını, muhtasarlarını ödemeye çalışmışlar, öğrencilerini sınavlara hazırlamışlar. Kazananlar ehliyetini almış, kazanamayanlar ehliyetsiz kalmış. Sınavı yapan Milli Eğitim, değerlendiren Milli Eğitim, denetleyen Milli Eğitim. Ama trafik kazalarının tek suçlusu Sürücü Kursları. Oh be!  ne ala, güzel  memleket.

        Sürücü kursları hepsi özel. Zararına ortak mısınız?-- Hayır. Karından vergi alıyor musun? ---Evet. Serbest piyasa ekonomisi şartlarında çalışıyorlar mı?--- Evet. Ehliyeti onlar mı veriyor? --- Hayır.

Suçlu kim? Sürücü kursları.

      Kursiyerin parasını devlet mi ödüyor? --Hayır. Kurs personelinin parasını devlet mi ödüyor?-- Hayır. Kurs idarecilerinin ücreti devletten mi? ---Hayır.   Kurslar ne yapıyor? --- Kendi yağları ile kavruluyor. ------ Haydi  şimdi bir de  madalyonun  öbür yüzüne  bakalım. Halk Eğitimlere, Çıraklık Eğitimlere bakalım. Onlar da yaygın eğitim.  Onlarda yetişkin  eğitimi veriyorlar. İdarecilerin ve usta öğreticilerin parasını, maaşını, ücretini kim ödüyor? ---Devlet.   Kim denetliyor? --Devlet.  Oralarda yapılan  kurslarda devamsızlık var mı? ---Var.     Çok mu? ---Çook.   Sınav var mı? ---Var.    

     Sınavlarında  kalan, sertifika alamayan var mı? ---Yok,hiç  duymadık. Ama sürücü  kurslarında  kalanlar her zaman %30  lara  çıkıyor.   Onlarda  yaygın  eğitim, onlar  da   kurs,   sürücü kursları da  yaygın eğitim  ,  onlar da kurs. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Bu nasıl çifte standart?  

      Ey arkadaş!  Sen zorunlu eğitimdeki öğrenciye bile 40-50 gün devamsızlığı olduğunda sınıf atlatıyorsun ama isteğe bağlı olan, yaygın  eğitim  sayılan sürücü kurslarının gırtlağına yapışıyor, damarını kesmeye çabalıyorsun. Amaç  üzüm yemek mi,  bağcıyı  dövmek mi? Oluyor mu bu?

       Bir hikayeyle bitirelim.

       Ülkenin birinde kral  aklına  geldikçe olmadık vergiler icat ediyor. Sonra da vezirlerine gidin bakalım halk memnun mu diye soruyormuş. ---Efendim halk sessiz, herkes işinde gücünde.Cevabı geldikçe ertesi ay yeni vergiler ve harçlar ekliyormuş. Bir gün vezirler geldiklerinde; ---Efendim nereye gittikse halk şıkır şıkır oynuyor, göbek atıyor demişler.

       Kral; ---Tamam artık, vergileri kesin, harçları durdurun, yeter demiş. Halk madem oynamaya  başladı,   bundan sonra da  oynatmaya başlar.  İşte  o zaman korkulur  bu  halktan.. Derhal  yeni  vergileri durduralım, iptal  edelim.

      Sürücü kursları da    galiba  oynamaya başladılar.   Bundan  sonrasını da Allah  kayıra.

Trafik  kazalarının tek  nedeni  asla ve  asla  sürücü  kursları değildir.

Aşınız  katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum