Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


NE HİSSEDİYORSUNUZ?

03 Nisan 2018 - 13:38

Şu dünya çok garip bir dünya. Ne zaman ne olacağı hiç belli değil. “Düşmez kalkmaz bir Allah’mış” derler, çok doğruymuş.

“Küçük dağları ben yarattım” diyenlere, “Çok mağrur olma padişahım senden büyük Allah var” diyenler.

“Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste” diyenlerle, “Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner” diyenler.

Nil kenarında sular kabarınca karıncaları tek tek toplayıp yiyen balıkları, sular çekilince karıncaların yediğini hatırlayanlar, hatırlatanlar şimdilerde neler hissediyorlar acaba.?

Neden bahsetmeye çalıştığımı anladınız değil mi? İki gündür İstanbul ve diğer illerde yapılan polis operasyonlarından bahsetmek istiyorum. İki gündür tutuklanan bu polis amirleri, amirlerinin amirleri, vb.2009-2013 arası yıllarda ne azametliydiler. Tıpkı o günlerde mağdur edilen-mağdur edildiği söylenen- subaylar- ki onlarda 2000 yılları öncesi öyle azametliydiler.

Yapılan yanlışlara iyi olmuş diyemem. Demokrasi, insan hakları terbiyem ve vicdanım buna müsaade etmiyor, etmez. Bazıları gibi “beter olsunlar” diye beddua edemem ruhum o kadar kararmadı.

Evvelsi gün, dün yapılanlar yanlıştı, yanlış olduğu söylendi. Bugün yapılanlar da umarım yanlış değildir. Umarım bunlarda vicdanları kanatmaz.

Bak şu işe ki; Ramazan günü, Kadir Gecesi öncesi, Bayramı zehir edercesine bir sahur vakti kapınız çalınıyor. Mesai arkadaşlarınız sizi kelepçeleyip götürüyor. Polisliğiniz, Amirliğiniz, Müdürlüğünüz hepsi hepsi özellikle de insanlığınız bir anda bitiveriyor. Sizin 3-5 sene önce tüm yaptıklarınızın aynısı size yapılıveriyor. Aynı yöntemle, aynı taşla yerlere yıkılıyor, vuruluyorsunuz.

Kaçmayacağınız değil kaçacağınız düşünülüyor. Delilleri karartmayacağınız değil karartacağınız zannediliyor. Gururunuzun, onurunuzun olduğu akıllara bile gelmiyor. Tıpkı 3-5 sene önce sizlerin yaptığı gibi. Bire bir aynısı şimdi size yapılıyor. Umarım bir yanlışlık vardır. Eğer 3-5 yıl sonra yine böyle denirse o zaman söylenecek söz kalmıyor.

Peki şimdi bu tutuklananlar başkalarını tutuklarken o zaman ne hissetmişlerdi , acaba bugün ne hissediyorlar?

2009-2012 arası tutuklananlar ve yakınları şimdi kendilerini tutuklayanların tutuklandığını görünce acaba ne hissediyorlar? Garip duygular değil mi?

Biz sıradan vatandaşlar korkunç bir film gibi izlemekte olduğumuz ama bir türlü anlayamadığımız bu olaylar hakkında acaba neler düşünüyor, neler hissediyoruz?

Hayırlı mübarek günlerde Gazze’ de , Musul’da, Suriye’ de, Irak’ ta Müslümanlar katledilirken veya Müslüman müslümanı katlederken elimizden bir şey gelmediğini görmek ne kötü. Dua etmekten başka biçareyiz. Ülkemde ve dünyada Kin ve garez bize uzak dursun. Kibir ve gurur kapımıza uğramasın. Allah’ ın adaleti hepimize olsun. Hayırlı Ramazanlar, şimdiden iyi bayramlar dileğimle Kadir Geceniz mübarek olsun.

 

 

 

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum