Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


MİSAFİR KABUL EDERİZ

03 Nisan 2018 - 13:38

Duydum ki bize gelecekmişsiniz, gözüm başım üstüne, bekleriz, şeref duyarız. Sizin gibi geniş bir aile bizi güçlendirir. Değerlerimize katkı yaparsınız. Memnuniyetle karşılarız.

Gelmeden önce haber vermeniz çok iyi oldu. Çok uzak bir komşu da olsak habersiz gelmeniz doğru ve şık olmazdı. Sizi her zaman aramızda görmek istesek de  bu şekilde gelmek istemeniz  daha etik sayılır. Sonuçta biz de çok geniş bir aileyiz. İçimizde densizlik yapanlar çıkabilirdi. Haberli olunca ailemizi toplayıp sizin bize gelişinizi konuşmak, tartışmak isteriz. Ne de olsa bizim kriterlerimiz, kıstaslarımız, oturuş şeklimiz, konuşma tarzımız, yemek adabımız, iş ahlakımız, misafir karşılama ve uğurlamamız, eğlencelerimiz, düğünlerimiz, bayramlarımız sizlerden epey farklıdır. Eğer bundan böyle birlikte olacaksak, birlikte oturup kalkacaksak, birlikte gülüp eğlenecek, birlikte ağlayacaksak ortak noktalarımızı, farklı noktalarımızı tespit etmek, farklılıklarımızı azaltmak , ortaklıklarımızı arttırmak isteriz. Ancak bu şekilde işbirliğimiz anlam kazanır, mutluluğumuz artar.

Dedim ya biz geniş bir aileyiz. Aramız da yaramaz çocuklar, kaşarlanmış ihtiyarlar, söz dinlemez, anlamaz kadınlarımız çıkabilir. Zaman zaman sizi üzebilirler. Belki sizde de  böyleleri çıkabilir. “Hep biz mi onlara uyacağız, biraz da onlar bize uysun” gibi saçma sapan şeylerle sizi bizim yolumuzdan alıkoymak isteyebilirler.

Eğer bize gelmekte kararlıysanız siz bunlara aldırmamalısınız. Bizim geniş ailemize girmek tabi ki o kadar kolay değildir. Üstelik siz gerçekten bize çok uzak, öte mahalleden bir komşusunuz. Aramızda uçurumlar var desem daha doğru olur. Buna rağmen bize gelmeyi, bize katılmayı arzu eden sizsiniz. Bizde sizi kabul edebileceğimizi beyan ettik. Birlikte olabileceğimizi size ve tüm aleme ilan ettik. Bütün sorun uçurumları kaldırmak. Farklılıklarımızı azaltmaktadır.

İçinizdeki “HEP BİZ Mİ ONLARA UYACAĞIZ, BİRAZ DA ONLAR BİZE UYSUN”  diyen sese kulak verirseniz asla bizim ailemize giremezsiniz.

Madem bize geleceksiniz. İşte böyle haberli olarak gelmelisiniz. Madem bize geleceksiniz, eşinizle el ele, çocuklarınızla kol kola gelmelisiniz. Yüzünüz ak pak, alnınız açık, hesaplarınız  şeffaf  olmalı. Kol kırık, bacak çıkık, baş sarık, yüz yara bere içinde gelmek olmaz. Ayağınız çamurlu, çorabınız kirli, ceketiniz yırtık pırtık, aile reisi önde,  hanımlar ve çocuklar arkada tek sıra olmuş şekilde maalesef sizi evimize alamayız. Bu şartlarda olmaz.

Madem gelmek istiyorsunuz şartlarımızda bizde ısrarcıyız. Başka türlü olmaz. Birlikteliğimiz uyumlu olmaz.

Hadi bakalım bekliyoruz sizi.

Bay bay.

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum