Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


MEDULA SİSTEMİ (BİTMEYEN BORÇ)

03 Nisan 2018 - 13:38

      Değerli okurlarım herhangi bir sağlık kuruluşunda -sağlık ocağı, devlet hastanesi, özel hastane , araştırma hastanesi- fark etmez, muayene olduktan sonra ilaç almak için doğal olarak bir eczaneye gidiyorsunuz değil mi? Tabii ki mecburen hepimiz bir eczaneye damlıyoruz. İlaçlarınızın hazırlanmasını beklerken eczane sahibinin duvara astığı şu yazıyı hemen fark etmişsinizdir. ---

--“Muayene ücretinde eczanemiz sadece aracılık yapmaktadır.”

    Siz o levhadaki yazıyı okurken eczacı kalfası ilaç torbasını uzatıyor ve ıkıla sıkıla şöyle diyor. “Abi  49,75 TL fark alacağız.” Bu ne? Diyorsunuz. İçinizden de “çüş” diye bağırasınız geliyor ama kendinizi frenliyorsunuz. Eczacı kalfası “eskiden kalma muayene ücretiniz var” diyor. Bir kere daha şaşırıyorsunuz. Çünkü daha önceki eczacı, ondan önce ilaç aldığınız eczacı kalfası ve çok önceki eczacıda aynı sözleri söyleyerek sizden 10,15 TL, 21,75 TL gibi çeşitli muayene ücretleri almıştı. Şaşırıp kalıyorsunuz. “Ben bundan önce ödemiştim” deseniz de duvardaki yazı aklınıza geliyor. Eczaneler muayene ücretinde sadece aracılık ediyorlarmış. Haaaa diyorsunuz sizde jeton düşüyor, tabii plastik jetonsa yine düşmüyor.

     Devletimiz hastanede bizden almadığı muayene ücretini eczacı vasıtasıyla tahsil ediyormuş. Yani  devletimiz  hastanede bize  şirinlik  ederken, eczanede  tıraşımızı oluveriyoruz. Böyle olurken de borcun bir kısmını medula sistemine aktarıyormuş. O borç orada beklerken biz tekrar muayene olup eczaneye gittiğimizde yine karşımıza çıkıyormuş ama bir kısmı yine borç olarak kalıyormuş muş muş muş. Sizin de  başınıza geldi mi  böyle  şeyler? Yoksa hep benim başıma mı  geliyor.Yani ölürken medula sistemine borçlu olarak ölüyoruz, öleceğiz. Korkuyorum  vallahi. İnşallah sistem bize haklarını helal eder. El fatiha.

     

                            BANKETİMİZ NEREDE?

 

     Çan- Biga yolu bitmek üzere, yapımı bölünmüş yol olarak yaklaşık 5-10 yıldır devam ediyor. Yenice- Çan kavşağından Biga’ya kadar dikkatimi çeken bir şey var. Bu bölümün tamamı düşük banket şeklinde ve hiçbir yerinde yayalar ve canlı hayvanlar için banket yapılmamış.Düşük banket yoldan çıkan  araçlar  için çok tehlikeli,  banket  yapılmamamsı yayalar  için  çok tehlikeli. Karayollarının taşıt yolu kısmının dışında yani araçlar için ayrılmış asfalt bölümün haricinde yolun sağında ve solunda yayalar ve diğer evcil hayvanlar için BANKET dediğimiz bir bölüm daha olmalı ve yayalarımız karayolunu kullanırken gidiş yönüne göre sol banketi kullanmalıdırlar. Zaten ülkemizde trafiğin çok karmaşık, trafik kazalarının çok fazla olduğunu biliyoruz. Bundan böyle yayalarımız banket yerine taşıt yolundan gideceklerse bu trafik kazaları, yaya ölümleri daha çok olacak anlamına gelir. İyi, güzel şeyler yapılırken lütfen tehlikeyi de göz ardı etmeyelim. Can ve mal güvenliği önceliğimiz olmalı derim.

 

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

 

24/12/2014

Ali Osman KIRAŞ

   

YORUMLAR

  • 0 Yorum