Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


LOZAN(Bir Ülkenin Tapusu)

03 Nisan 2018 - 13:38

Sevr´i bilmeyen Lozan´ı anlayamaz. Sevr 10 Ağustos 1920´de imzalanmıştır. İmzalayan Padişah Vahdettin´in görevlendirdiği damadıdır. Merak ediyorsanız Ege´deki tüm adalar  1911 ile 1913 ve 1914´teki anlaşmalarla ya İtalyanlara ya da Yunanlılara bırakılmıştır.  O zamanlar Padişah V. Mehmet Reşat´tır veya Vahdettin´dir. Sevr ile Bozcaada-Gökçeada dahil tüm adalar Yunan´a bırakılmıştır. Sevr ile Anadolu 8 parçaya bölünmüş sadece Eskişehir-Ankara-Konya-Aksaray-Niğde- Kayseri-Sivas ve Sakarya´dan Trabzon´a kadar olan Karadeniz Bölgesi Türklere (Osmanlı´ya) bırakılmışken 400,000 km2´ye sıkışıp kalmışızdır. Bunun dışındaki diğer topraklarımız Marmara-Ege-Akdeniz-Güneydoğu-Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz yedi düvel tarafından tamamen işgal edilmiştir. Ne Musul, ne Hatay, ne Trakya hiçbiri bize  kalmamış  hepsi elden çıkmış durumdaydı. Yani Sevr bir nevi Türk´ün idam fermanıydı. Tabi ki sen bunu bilmediğin içim Lozan´a ..ok atarsın. Gerçi sen kesin olarak Lozan´ı da bilmiyorsundur. Bugün o tarihi  anlaşmanın 94. yıl dönümü.

Sen KEŞKE YUNAN GALİP GELSEYDİ diyen birisiysen, KEŞKE İNGİLİZ GALİP GELSEYDİ, KEŞKE ERMENİ GALİP GELSEYDİ, KEŞKE İTALYAN-FRANSIZ, RUM PONTUS GALİP GELSEYDİ diyebilecek birisi olmalısın. Başında kırmızı fes, ünvanında Prof. yazıyor ama senin ne olduğundan, neci olduğundan şüphelerim var. Lozan´ı bilmiyorsun çünkü Sevr´den haberin yok.

M. Kemal´i düşman görüyorsun ama 400 bin km2´ye inmiş Anadolu´yu 783 bin km2´ye çıkararak Kurtuluş Savaşı´nı Lozan´la taçlandırmış Lider olduğunu görmek istemiyorsun.

Padişah ve padişahlık hayranlığın tavan yapmış ama birçok padişahın taht için kardeşlerini öldürttüğünü veya boğdurduğunu, birçok padişahın ise oğullarını bile öldürtmekten çekinmediğini söyleyemiyorsun. Padişah ve padişahlık hayranlığın tavan yapmış ama padişahların %90´ının annesinin Türk olmadığını bile söylemiyorsun, söyleyemiyorsun. Ondan sonra kalkmış M. Kemal bu topraklarda padişahlığı kaldırıp Sevr´i yırtıp atınca KEŞKE YUNAN GALİP GELSEYDİ diye fetva veriyorsun.

Bre adam sende hiç utanma sıkılmada mı yok? Sen kimsin, nesin, nerelisin, necisin? Yuh be, Prof. Ünvanından utanmıyorsun hiç olmazsa başındaki festen utan. Yoksa sende SEVR sevdalısı mısın?

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.
Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum