Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


Kuvvetli El,Zayıf El

03 Nisan 2018 - 13:38

Bugünlerde siyasiler   referandum  sonuçlarını  değerlendiriyorlar. “Evet”  çiler    “Hayır”  oylarını  anlamaya ,  “Hayır” cılar”  “Evet”  oylarını   anlamaya   çalışıyorlar, karşı kesimleri tahlil  ediyorlar.  Bu  tahliller doğru  yapılırsa  bir sonraki  yarışta  kendi  taraflarına  çekebileceklerini düşünüyorlar. Her zaman olduğu  gibi  iktidar bu işi süper bir şekilde  yapıyor. Kamplar  kuruyor, milletvekilleri dahil  tüm taraftarını  harekete  geçiriyor. Adeta  seferberlik  ilan ediyor.  Saygı duyulacak bir  çalışmadır bu. İktidar genellikle güçlü  olduğu  alanlarda  ve  sahalarda  topu gezdiriyor,  fırsatını  bulduğu an ise  golünü  çakıyor.
       Peki  muhalefet ne  yapıyor?  Ana muhalefetin de bu yönde çabaları var. Bolu – Abant  kampını duyduk. Milletvekilleri ile istişare  toplantısı   yaptılar. Onlarda referandum sonuçlarını  değerlendirdiler. Ama şunu  görüyoruz. Sanki Genel Başkanları ile çok uyumlu bir tablo  sergilemiyorlar. Benden söylemesi dışarıdan bakınca öyle görünüyor. Genel başkanın söylediğini başkaları tekrar etmiyor  ya da  Başkalarının söylediğini Genel başkan yalanlamak  veya  düzeltmek  durumunda  kalıyor. Ana muhalefet güçlü  olduğu  alanlara  bir  türlü  yönelemiyor. Briç  oyununu  bilenler vardır. Bu oyunu oynarken şöyle  söylenir.  “Rakibin  girdiği kağıda girmeyeceksin, sen kendi güçlü olduğun kağıdı  oynayacaksın, yani  rakibinin zayıf  olduğu yere gireceksin.”  Bu boks  sporunda da  böyledir. Ama  nedense ana muhalefet bir türlü kendi alanlarına  mücadeleyi çekemiyor. İktidarın güçlü alanlarında mücadele etmeye çalışınca da  hep  istenmeyen durumlara, Tabiî ki  ofsayta  düşüyor. Muhalefet dediğin  çok daha fazlasını yapmak zorunda değil mi?  Başka türlü nasıl  iktidar  olacaksın. İl ve ilçe başkanları ile,  belediye başkanları ile, kadınlar kolu, sivil toplum  kuruluşları,  üniversiteler vb….ile  benzer toplantılar,  çalışmalar  sürekli  yapılmalı ki sonuç  alabilesin. Çalışmadan bir başarı bu güne  kadar görülmüş  değil.
        Muhalefetin diğer  cenahı  ne yapıyor? MHP ,BDP ve DSP den  bahsediyorum. BDP çok mutlu  görünüyor. Referandum  sonuçları  onların istediği gibi çıkmış olsa  gerek.  MHP  ise  Tabanının   kaymadığını  iddia  etmekle meşgul görünüyor. Başka türlü ihtimallere kafa yormuyor. Diğer küçük partiler  ortalarda  ve medyada yoklar. Saadet  partisi  hariç. Onlar lider değiştirmekle  meşgul. Yine yeniden  eski liderlerini başa getirdiler. 85 yaşında bile olsa, yolda yürüyemese bile . Gerçi onlar  “Yetmez ama Evet “ cenahındaydı  fakat  Sayın Erbakan’ın eski  talebeleri –AK PARTİ--için söylediği  “Onlar  içi doldurulmuş süs kuşlarıdır,  biz gerçek kuşuz”  diyerek siyasete  ilginç bir not  düşmesi önümüzdeki ayların daha ilginç olacağını gösteriyor.   Şurada seçimlere bir yıldan az kaldı.
Kim kendisini  daha iyi anlatırsa, kim iyi olduğu ,kuvvetli olduğu  alanlara   yarışı  çekebilirse , kim topluma iyi projeler sunabilirse  o karlı çıkacak , diğerleri kaybedecektir. Şundan mutlaka kaçınmak lazımdır. Toplumu ayrıştıracak, bölecek, yoksullaştıracak ,işsizliği, eğitimsizliği arttıracak             projeler siyaset için yanlış  olduğu  gibi ülke için de  yanlış olur. Dikkat  etmek gerek. Haydi  kolay gelsin.
          Boşveeeer Avrasya maratonunda Boğaz köprüsü  çooook  sallanmış.!!!
          Boşveeer  ithal etten  sonra ithal  süt, süttozu, tereyağı da  gelmiş.!!!

Ekmeğiniz  katıklı, aşınız  sıcak. Barış ve  mutluluk içinde olalım.
Sevgiyle  dolun,  sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum