Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


KİME OY VERECEĞİM

12 Haziran 2018 - 17:47

Seçim yaklaşıyor. Birçok yazar kime oy vereceğini açıklıyor, ya da ima ediyor. Ülkemin gündemi madem 24 Haziran seçimleri. İnşallah hayırlı olur.

            Düşünüyorum da oyumu kime versem acaba? Kararımı verirken kime vermeyeceğimi, vermemem gerektiğini alt alta sıralayayım dedim.

  1. Her türlü etnik ırkçılık yapan siyasete oy veremem. Hepimiz insanız, aynı coğrafyada yaşıyoruz.
  2. Her türlü mezhepçilik, tarikatçılık, din istismarcılığı yapana oy veremem. Hepimiz Allah’ın eşit kulları, Hz. Muhammed’in ümmetiyiz.
  3. Kadına şiddeti meşru gören, 18 yaşından küçük kızların evlenmesine, evlendirilmesine ses çıkarmayan, kadının yeri evidir, sırtından sopayı karnından sıpayı eksik etmeyeceksin diyen siyasete oy veremem. Çünkü kadın; eştir, candır, erkeğin ve toplumun yarısıdır, anadır, bacıdır, eşit olmalıdır.
  4. Her seçim öncesi (2 yılda bir) imar affı, vergi affı, bağ-kur-sigorta affı, gecekondu affı, genel veya kısmi ceza affı çıkaranlara veya vadedenlere oy veremem. Çünkü her şeyi dörtdörtlük yapan, borcunu zamanında ödeyen iyi vatandaşlarımıza haksızlık edilmiş oluyor, iyi vatandaşlarımız keriz sayılıyor.
  5. Seçimden önce zam yapacak kadar enayi miyim deyip seçimden sonra zam yağdıranlara, emeklilere bayram ikramiyesi verelim dendiğinde;- kaynak mı var kaynak göster, kaynak? diyenlere oy veremem. Çünkü istenirse kaynak bol miktarda varmış, verilebiliyormuş.
  6. Ülkenin ne kadar üretim yapan fabrikası (sigara, çimento, şeker, petrol vb.) varsa satıp savuran, ülkenin ne kadar işletmesi (TEK, Telekom, PTT, Limanlar, madenler, çay ve dere suları vb.) varsa bir çırpıda özelleştiren ve yok eden siyasete oy veremem, çünkü bunları ancak bir mirasyedi yapabilir.
  7. Devlete, belediyelere, bakanlıklara, üniversitelere bir işçi veya memur alımında cümle alemin bildiği genel kuralları, ana kriterleri yok sayan, bilgi, birikim, liyakatı gözetmeyen siyasete oy veremem. Çünkü bunlar olmayınca tek seçenek partili olmak, hısım, akraba olmak, ön plana çıkmakta bu da toplumu dejenere etmekte, güveni sarsmakta, huzursuzluk, mutsuzluk doğurmaktadır.

İşte bu tür siyasetlere oy veremem, vermem.

Peki kime oy vereceğim? Soruları çaldırmayanlara, adam kayırmayanlara, kanmayanlara, kandırılmayanlara, darbe yapmayanlara, yaptırmayanlara, daima  barışı ve özgürlüğü, sevgiyi,  saygıyı ön planda  tutanlara, nefret, kin ve öç almaktan uzak  olanlara her zaman oy verebilirim. Siz ne dersiniz?

Şimdiden   Ramazan   Bayramınız  kutlu olsun,  Allah  nice  bayramlara  ermek  nasip  etsin.

 

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum