Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


KİM NE YAPMALI

03 Nisan 2018 - 13:38

Bu günlerde medyamızın gündemi ne? Her zaman olduğu gibi yine abuk sabuk olmadık şeyler ön planda… Neymiş babası Amerikalı,  annesi Türk,  dansçılığı ile ve ufak tefek rollerdeki oyunculuğu ile tanıdığımız J.Foster’ ın aniden bir başkasının evinde ölmüş olması abartıldı da abartıldı. Nasıl ölmüş,  neden ölmüş, eşi nerdeymiş, yarışmadan elenmeseymiş… miş miş miş. Bunun için durmadan canlı yayınlar, açık oturumlar, kapalı oturumlar, canlı bağlantılar vb vb. Her zaman olduğu gibi bendeki kanaat tamamen halkı oyalamak, göz boyamak, uyutmak, uyutmak, Uyuşturmak.
Süheyl Batum’un bir demeci. Ortalığı ayağa kaldırdı. Ne demek istedi? Hayır, öyle demek istemedi, böyle demek istemiştir. Özür dilesin, istifa etsin sin sin sin.  Açık oturumlar, suç duyuruları, odaya kapatıp zılgıt çekmeler ler ler…  Kendi gözündeki çöpü görmeyenler başkasının bilmem nesine bakarlarmış. Mal bulmuş mağribi gibi saldır babam saldır. Bence İz sapıtmaca, adam kandırmaca, oyalama geveleme taktikleri bunlar. Peki, Süheyl BATUM ne yapmalı? Bence büyük büyük özürler dilemeli. TSK ya dilekçe üstüne dilekçe vermeli. Bundan böyle çarşıya, pazara bile çıkmamalı. Hele hele partisine hiç uğramamalı. Ihlara vadisinde keşişlerin mağaralarında inzivaya çekilmelidir.

Hâlbuki gündeme gelecek öyle çok sorunlarımız var ki. Hem de halkı bire bir ilgilendiriyor. Hangisinden başlasam acaba?  Şubat ayı vesile yapılarak yine yakıp yıkılan güneydoğu illerimizden mi?  İstanbul’u kasıp kavuran, yangınlara sebep olan, daha aldığı aracın borcunu ödeyememiş zavallı vatandaşımın mağduriyetinden, kundaklamalardan, araç, sokak teröründen mi?  Her ay yapılan benzin zamlarından mı?  Elbistan’da 2–3 gün arayla maden sahasında göçük oluyor. İnsanlar toprağın altında kalıyor. Neden niçin? Konuşan yok, sadece bir haber o kadar. Mısırdaki olaylar için fetva üstüne fetva verenler, bu işi görmezden gelirler. Bu nasıl medya, bu nasıl habercilik? Sanki bir yerlerden bunların örtülmesi,  konuşulmaması için talimat var. Hiç mi vicdanınız yok?
Hangisinden bahsetsem ki;  Torba yasa diye bir şey var. Halkımızı yakından ilgilendiren içinde ne var? Kime ne getiriyor?  Medya da hiç duydunuz mu bunu tartışanları, program yapanları. Açık oturum, panel vs vs. düzenleyenleri,  halkı bilgilendirenleri… Hayır duymadınız. İşçiler yürüyor,  derdini anlatmak istiyor istiyor, istiyor. Öğrenciler yürüyor, yumurta atıyor, atıyor, atıyor. Ankara’nın göbeğinde Ostimde patlama üstüne patlama oluyor.  Neden,  niçin?  2-B YASASI nedir*  ne getirir, ne götürür? İşsizlik ne durumda artıyor mu,  azalıyor mu? 9 yıllık hükümetimiz ne yapmış. Ne yapamamış? Neler özelleşmiş. Özelleşenlerin son durumu ne? Kardalar mı, Zararda mılar? Bu konuda kaç program, kaç canlı yayın, kaç açık oturum, haber programı vs. vs yapıldı. Hiiiiçç…
Ama kıytırık bir sanatçı bir iki şarkı yapınca tam bir ay program program dolaşıyor. Sabah programları ayrı, gece programları ayrı... Haber bültenlerinin canlı konuğu oluyor ayrı.  Sanki çok önemli?
Bu medya nasıl medya, gözü kör,  kulağı sağır mı? Yoksa sadece görmek istediklerini, duymak istediklerini mi görüyor, duyuyor?
Medyanın en önemli amacı halkı bilgilendirmek değil mi… Bu bilgilendirme kendi istediği yönde mi olacak?  Hani tarafsızlık,  hani  vicdan, hani  adalet?
HAKSIZLIKLARA GÖZÜ KAPALI OLANLAR KENDİLERİNE HAKSIZLIK YAPILDIĞINDA GÖZÜ AÇIK KİMSE BULAMAYACAKLARDIR.


Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.
Sevgiyle dolun, sevgiyle kalın.


YORUMLAR

  • 0 Yorum