Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


KİLİS´E ROKET DÜŞMEDİ…

03 Nisan 2018 - 13:38

     Bir iki aydan bu yana haber kanallarında yayın organlarında “Kilis´e roket düştü” haberleri yayınlanıyor durmadan. Ölenler var, evi yıkılanlar var. Camiye, okula hatta valiliğin çok yakınına isabet eden roketler var.

     A benim güzel kardeşim, değerli muhabir arkadaşım, çok bilen kanal yöneticisi neden doğruyu söylemiyorsun?

     Kilis´e roket düşmedi. Yağmur damlası değil bu. Az düşsün, çok yağsın. Bu roket gökten düşmez. Bu roket Suriye´den Kilis´e atıldı. Bu roket Türkiye´ye atıldı. Bu roket Suriye´de var olan Türkiye düşmanı örgütler, gruplar, belki de devletler tarafından atıldı.

     Nişan alarak, gözetilerek, hedef belirlenerek atıldı. Kim attı? Ya PYD, ya İŞİD, ya bizzat Esad ordusu ya bilmem ne…

     A benim güzel kardeşim sen bunu anlamayacak kadar saf mısın, dinleyenleri bizi de saf mı zannediyorsun? Boyuna “roket düştü, roket düştü” diye haber yapıyorsun. Roket düşmesi takdiri ilahi değil. Yani deprem olsa, heyelan olsa, sel felaketi, tsunami vb. olsa takdiri ilahi deriz.

    A güzel kardeşim doğruyu söylesene “ Suriye tarafından Güzel Kilis´imiz yine bombalandı” desene. “Bombalayanların İŞİD mi, PYD mi veya bir başka örgüt mü, devlet mi olduğu henüz belli değil” falan desene. Halkımızı doğru bilgilendirsene. Sen nasıl medyasın?

      Kalemin bu kadar mı korkak?

      Kalemin bu kadar mı halktan uzak?

      Kalemin bu kadar mı halkı yanıltmak için sivriltilmiş?

      Kalemin bu kadar mı efendilerinin emrinde?

    Yalan söylüyorsunuz. Hem de hepiniz birden. Yalan için birbirinizle yarışıyorsunuz. Vicdanı kaldırmışsınız. Bile bile, göre göre olayları tamamen çarpıtıp farklı mecralara çekiyorsunuz.

     Yarabbim! Düşen roketler  diyemeyeceğim ama Kilis´e atılan roketlere isyan eden, derdini anlatacak makam arayan, sokaklara çıkıp  yürümeye  çalışan halkın üstüne gaz sıkan polislere, o polislere emir veren müdürlere, amirlere ne desem bilmem ki? Sizin derdiniz üzüm yemek mi, bağcıyı dövmek mi? Gelen roketleri önleyemiyorsunuz ama halkın yürüyüş yapmasını, hak aramasını ne kadar kolay önlüyorsunuz. Gazınızla, copunuzla, tomanızla, silahınızla.

     Peki  soruyorum  size  ey benim  güzel  kardeşlerim;--Roket mi daha tehlikeli, halkın yürümesi, hak araması mı? Roketi durduramadık bari halkı durduralım mı diyorsunuz. Tebrikler amirim.

İnsanları  bağlayın  roketleri  serbest  bırakın  en  iyisi  siz  sayın  amirim,  Biz de  uslu  uslu  oturup  ölümü  bekleyelim. Ah benim  güzel  memleketim  ah.   Gel de  kahrolma!...Kilis´e  roket  düşmedi,  roketler  benim  yurduma  atıldı  yurduma.  Bunu  anlamayacak  kadar da  ahmak  değiliz  herhalde  sayın  medya

 

Aşınız  katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum