Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


Kemale Ermek

03 Nisan 2018 - 13:38

Kemale ermek, olgunlaşmak, akıllıca hareket etmek, anlamına gelir. Bugün sizlere son 30 yılında hep muhalefet partisi olarak kalmış CHP’den bahsetmek istiyorum.
  CHP bu ülkenin temel taşlarında var olan, Cumhuriyetin kurucusu, devrimlerin öncüsü bir partidir. O Kuvayı Milliye ruhudur. 1923’lerde kurulan bu parti maalesef o günkü şartlarda TEK PARTİ olarak uzun yıllardır ülkeyi yönetmiştir. Maalesef diyorum çünkü bazı çok parti denemeleri henüz çok yeni olan Cumhuriyet’i yok etmeye yöneldiği, kargaşalara neden olduğu için başarısızlıkla sona ermiştir.
  Osmanlı İmparatorluğu mirasının üzerine kurulan Yeni Cumhuriyet korunmak ve kollanmak zorunda hissedilmiştir. Çünkü ancak %5’lerde olan okuma yazma oranına sahip bir halk, sanayisi sıfır, teknolojisi sıfır, %80’i sıfır, %80’i köylü bir toplum vardı. O günün şartlarında belki de böyle olması gerekiyordu.
  1946’da birazda zorunluluktan çok partili hayata geçiş ve 1950’de iktidarı kaybeden CHP bir daha kendine gelemedi. 1970’li yıllarda rahmetli 3. Genel Başkan B. Ecevit ile %42 lere varan oy alsa da hükümet oldu ama iktidar olamadı diyebiliriz. Çünkü o yıllar bütün dünyada soğuk savaş ve komünizmle mücadele yıllarıydı. Kontr gerilla ve ABD, hükümeti kuran B. Ecevit’i çok zor durumlara düşürdü.
  1980 darbesi ise sanki CHP’ye karşı yapılmıştı ve sol haritadan silinmişti. 1980 sonrası CHP politikaları kalkan hiç destek bulamadı. CHP kendi içinde bir türlü kenetlenip dış mücadele yapamadı. Hizipleşti, ayrıştı, ayrıştı. Bir ara meclis dışında bile kaldı. Adı sol olsa da hiç sol bir parti görünümü vermedi. Kendi içinde bile özgürlükçü, demokrat, eşitlikçi olamadı.
Son 15 gün içinde çok garip şeyler oldu. 06 CHP 02 plakalı araca dün sabah milletvekili olarak bilinen kongreye giden kişi, öğleden sonra yeni Genel Başkan oldu. Adı Kemal KILIÇDAROĞLU. Basındaki lakabı GANDİ KEMAL.
Atatürk Spor Salonu’nda görülmemiş bir izdiham, kalabalık ve heyecan vardı. Herkes çok mutluydu. TV ler akşama kadar canlı yayındaydı. Ağızlar ardına kadar açık sanki gözler gülüyordu. Vaatler güzeldi, dilekler samimiydi. Yoksa ölü toprağı serpilmiş CHP liler artık Kemale mi erdi, olgunlaştırdılar, değiştiler mi?
Galiba KEMAL’e ERDİLER:
Umarım hayırlı olur.
Sevgiyle dolun, sevgiyle kalın


YORUMLAR

  • 0 Yorum