Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


HİÇ ŞAŞIRMADIM

03 Nisan 2018 - 13:38

Ben hiç şaşırmadım. Sizde şaşırmamışsınızdır. Sayın Devlet Bahçeli salı günü yaptığı konuşmada “2019´a kadar Ak Partiyle yan yanayız, Birlikte hareket edeceğiz” demiş. Demişte demiş. Sayın Bahçeli muhalefet partisi lideri miydi acaba diye hafızamı zorladım. Görüntü öyle gibi olsa da bu güne kadar iktidardan ayrı düşündüğünü hatırlayamadım. İşte o nedenle şaşırmadım, sizde şaşırmamış olmalısınız.9-10 sene önce  Sayın Abdullah Gül cumhurbaşkanı seçilirken de Sayın Devlet Bahçeli iktidarın yanındaydı. İki defa referandum yapıldı, o zaman da yanındaydı. 5 Haziran 2015 seçimleri sonrasında seçim sonuçlarını tanımıyorum  der gibi hemen seçim istiyorum diyerek gizliden gizliye iktidarın tek başına hükumet kuramayacağına çok üzülmüş, hiç kimseyle koalisyon yapmayacağını ilan etmiş, AKP´nin gizli ortağı olduğunu cümle aleme hissettirmişti. Onun için diyelim ki; “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” bundan  böyle.

Sayın başbakan bir zaman önce “Dolar inmiş çıkmış size ne” diye gazetecileri ve hepimizi azarlamıştı. Yani ülkemiz ve ekonomimiz bundan etkilenmez diyordu ama şimdilerde yine dolar yukarı yukarı gidiyor. Zamlar da, harçlar da yukarı yukarı gidiyor. Nolcek şimdi sayın başbakanım? Ekonomi ve ülkemiz etkilendi mi, etkilenmedi mi? Siz, biz  etkilendik mi,  etkilenmedik mi? Benzin 6 liraya dayandı, tüketicileri faizleri uçuyor. Bize ne, size ne, ona ne diyebilir miyiz? Müsaade var mı? Siz yine aynı sözü söyleyebilir misiniz? Gerçi söyleseniz de  ben  şaşırmam. Siz halkımız da şaşırmazsınız herhalde?

Vergi cenneti sayılan küçük adacık ülkelerde bakanlarımızın; hatta başbakanımızın çocuklarının şirketleri olduğu, bütün şirketlerini oralara taşıdığını duyduk, öğrendik. GS, FB başkanları gibi çeşitli  iş adamlarının şirketlerinin sıfır vergi cenneti ülkelere(Off-shore hesaplarla) taşındığını hep duyuyor, görüyoruz. İşadamları bunu yaparken devlet göremiyor, bulamıyor falan deyip geçiştiriyoruz da bakanlarımız ve çocukları yapınca devlet bunun neresinde acaba diye sorulmaz mı? Etik mi, vicdana uygun mu? Hani ne demişler; “ELE VERİR TALKINI KENDİ YUTAR SALKIMI”  Desek cuk  oturur mu?  Oldu mu şimdi bu off-shore hesaplar sayın bakanlarımız? Oldu mu ? Ahlaki mi, vicdani mi, ülke menfaatlerine uygun mu?

Peki şaşırdık mı? Asla şaşırmadık. Değerli  okuyucularımız siz şaşırdınız mı, inandınız mı? “Hadi canım sende, Onlar muhalefet yalanıdır”  mı diyorsunuz. Eh pes yani, ben ne yapayım? Hadi size hayırlı işler. Ver mehteri.

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.
Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum