Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


HANIMLARA ÖĞÜTLER

03 Nisan 2018 - 13:38

Eşiniz hafta boyu çalışıyor değil mi? Kaçta eve geliyor?  Er mi, geç mi, o da önemli değil. Önemli olan

onu emir kumanda zincirinin dışına çıkarmamanızdır. Tabii ki emir kısmı sizde olmalı. Kadın dediğin emreder, rica eder, istirham eder, nazikçe söyler, darılır gibi yapar, gerekirse ağlar, gerekirse gülerek şaka yapar gibi söyler ve sonuçta istediğini yaptırır. Tercih size kalmıştır.

       Eşiniz kapıdan girdi mi? Oturmasına fırsat vermeyin. Bugün çok yorulduğunuzu hatta öldüğünüzü söyleyin. Hiç işinizin bitmediğini sızlana sızlana ilan edin. Hatta bu kadınlıktan istifa edeceğinizi bile ilan edebilirsiniz. Ev hanımı olmak kolay  mı ?

        Boş su bidonları kapı da beklesin. Ayakkabılarını ya da çoraplarını çıkarmadan bidonları tatlı su ile doldurup getirmesini rica edin, söyleyin emredin. Bidonlarınız bugün dolu mu? Patlak ampul vardır mutlaka hemen geri gitsin 2 ampul alsın gelsin.

    O da mı yok. Duvar saatinin pili  ya da TV kumandasının pili bitiktir. Hemen, hemen  dönüp alıp geliversin. Emredin, rica edin…

    Aaa evde ekmekte bitmiş. Sofra da ne yiyeceksiniz? Bir zahmet fırına ya da bakkala oturmadan geri gidiversin.  Bak aç kalırsın diye tehdit bile olabilir. Hanımlara her şey serbest. Tercih sizin

     Siz sofrayı hazırlarken o da salatayı yapıversin canım. TV da maç özetleri izlemeyi bırakıversin.  Akşama kadar öldünüz zaten. Rica edin, şakaya getirin, emredin…. Bu sabah kalktıktan sonra pijamalarını bile toplamamışsın diye küçük bir zılgıt çekin. Mecburen salatayı yapacaktır o zaman. Çorapları da yere atmayıp banyoda ki sepete götürecektir kesin.

        Hafta sonu için şimdiden  ona işler bulun. Öyle erkek erkeğe arkadaşlarıyla takılıp durmasın. Her daim emrinize amade olmalı. Kadın dediğin emreder, rica eder, kibar davranır…

        Oturma odanızdaki koltukların yerini değiştirebilirsiniz birlikte. Öyle kaçmak yok. Perdeler yıkanacaksa o sökmeli, yıkanınca da o takmalı. Bunlar adam işidir zaten, ütü için yardımını isteyin. Birkaç tane yapınca kalanları da ona yıkıverin gitsin.

        Bu hafta sonu hiç iş bulamadınız mı  ona? 

       Mutlaka damlayan musluk vardır. Onu tamir ediversin. Bak suyun tonu kaç lira? O da mı yok.

Mutfak çekmecesinin kulpu kopmuş. Onu değiştiriversin yada   gardrobun   kapısı iyi kapanmıyordur ona bakmadan olmaz.  Adamlar, ufak tefek tamir işlerini yapmalı. Hep usta çağıracak değilsiniz ya.

       Ona daima  iş bulun iş. Eviniz bahçeliyse yaşadınız. İşte o zaman hiç sıkıntı yok. Duvarın sıvaları dökülmüştür. Bu kış bacada veya çatı da sıkıntı olmuştur. Giriş kapısının boyaları eskimiştir, araba garajı düzenlenmesi gerekiyordur. Bahçe de kazılacak yer yok mu? Marul ıspanak ekersiniz. Hiç koparmadan tohum bile çıkarsalar olur. Yeter ki eşiniz boş durmasın, oyalansın. Kahvede  ne yapacak?  Çiçekleri o sulasın, meyveleri ilaçlasın,  budasın. O işler başkalarına yaptırılacak işler değil. O kendisi bilemez. Siz çetele tutun. Yapılacak işler listesini devreye sokun. Akşam kapıdan girdi mi, hafta sonu geldi mi tek tek hatırlatırsınız. Rica edin, emredin, boş bırakmaya gelmez. Siz zaten gün boyu ölmüşsünüz.

       Ama koltukta otururken TV kumandası eşinizde olsun. İstediği kanalı seyretsin. Garibime onu bari çok görmeyin. Büyük ihtimalle sizin çenenizden ve TV nin sesinden yorgun düşüp uyuyup kalacaktır zavallı zaten.

       Evden kaçırmamak için her yolu deneyin. Kahveye gidip de ne yapacak?  Boşluk bulduğunuzda Parka yada pikniğe gitmeyi teklif edin. Nasılsa mangalı o yapar. Canı istemedi mi? Önceden planladığınız arkadaşınız sizi arasın. Pikniğe ve parka davet ettiğini söyleyiverin, işte o zaman çaresiz kalacaktır. Siz de o günkü hem öğle yemeğinden hem de akşam yemeğinden sıyrılacaksınız. Bak panayırda geliyor. Gitmek lazım. Vah garibim erkekler vah. Ne  çektiniz  be!

        Arkadaşlarınızla olmak umarım onu sıkmamıştır. Hanımlar kolay gelsin. Siz işinizi bilirsiniz. Bu öğütlerimden sonra bana bir dua edersiniz herhalde.       

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum