Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


HAKKINIZI HELAL EDİN

03 Nisan 2018 - 13:38

      Bu şehidimize hakkınızı helal ediniz

      Helal olsun. Helal olsun

      Başınız sağ olsun, Allah rahmet eylesin

      Amin, amin. Sağolu.. Sağo…lunlunnlunnnn

      Ne kadar da kolay söylüyorlar bu sözleri.

      Günde en az üç şehirde, en az üç defa, üç cenaze töreni izleyerek haberler başlıyor.

      Ateş düştüğü yeri yakıyor sadece. Diğerleri, diğerlerimiz,  çoğunluğumuz her şeyi o kadar sıradan, o kadar bayağı, o kadar kanıksamış halde izliyorlar, izliyoruz ki; insan kahroluyor.

       Başınız sağ olsun, Allah Rahmet eylesin, Allah O´nun ömrünü sizlere ve çocuklarına versin.

       Böyle deniyor ama söylerken sanki Duygu yok, samimiyet yok, soğuk mu soğuk, boğuk mu boğuk bir sesle çok kolay söylüyorlar. Yuh be…

       Siyasiler ise durmadan aynı  şeyi tekrarlıyorlar  bozuk  plak  misali; -- Kanı yerde kalmayacak, sabrımızı taşırıyorlar, bıçak  kemiğe  dayandı, bizi test etmesinler…

       O cümleleri bir kez daha tekrar ediyorlar, bininci  kez  belki de, 30 yıldır aynı cümleler, noktası ve virgülü dahil eksiksiz  aynı cümleler. Onlar söylemeye usanmıyor, biz dinlemeye usanmadık  galiba usandık ama biçareyiz  herhalde.

        Toplanan halkta tık yok, sadece başlar önde, onlar günlük iş telaşında.

        TV de izleyen, dinleyen halkta tık yok, boş gözlerle Sörvayvır izler gibi cenaze töreni izliyor, siyasetçiyi,  siyasetçisini dinliyor. Günlük iş, anlık oyun telaşı içindeler.

        Ateş ise sadece düştüğü yeri yakıyor. Ama yanan alan her gün biraz daha çoğalıyor. Alttan alttan, sinsi sinsi… Biz ise hala yangın olduğunu anlayamayanlardanız.

      Hani  bir  fıkradaki gibi; adam  eşinden şüpheleniyormuş, izlemeye  almış. Eşi bir gün  parkta  bir  erkekle  buluşmuş, hoş sohbet,  çay kahve  içilmiş,  erkeğin  arabasına  binilmiş,  izleyen adamda hiç telaş  yok--.  Dur bakalım ne olacak diyormuş. Kadın sevgilisi ile erkeğin  evine doğru gitmişler, ,kapıyı açıp içeri girmişler. Yatak odasına  geçip soyunmuşlar, yatağa  girip  yatmışlar. Eşini  izleyen  adamın  yanındaki  arkadaşı boyuna  dürtüyormuş, hadi  polisi  arayalım,  baskın yapalım,  yaptıralım dedikçe  takipteki adam : du bakali ne olacak? Du bakali  ne  olacak? diyor başka bir  şey  demiyor ve  izlemekle  yetiniyormuş. Maşallah  milletimiz de aynı  vaziyette, film  izler  gibi  boş  boş -- du  bakali  ne  olacak  bile  demiyor,  öyle  bakıp duruyor.

        Allah akıl fikir versin insanlarımıza, milletimize, yönetenlerimize. Günlük 3-5 cenaze geliyor. Sorumluluk üstlenen yok, bedel ödeyen, ödetilen yok. Kuru nutuk, klasik sözler, klişe olmuş hamaset dolu hal ve hareketler.  Du  bakali  ne  olacak?

        Giden gittiğiyle, ateş yaktığıyla, yanan yandığıyla kalmaya devam. İzleyici ve dinleyiciler 3-5 dakika sonra hiçbir şey olmamış gibi dünya hengamesinin içine devam. Eh ne diyelim.  Allah  aşkına  hatasını  kabul  eden  bir  kişi   çıksın dişimi  kırayım be.                 

 

Aşınız  katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum