Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


Dar-Be

03 Nisan 2018 - 13:38

Sevgili okuyucular; Yüce meclisimize DAR-BE konusunda bir önergemiz vardır. Şahsım ve arkadaş grubum adına kabul edilmesini talep eder, saygılarımı sunarım.
   Önergemi okuyorum: Ülkemizde 10-15 yıl gibi aralıklarla gündemimizi rahatsız eden, insanlarımızın bazılarına büyük üzüntü ve kederler yaşatan, bazılarının da zil takıp oynatacak kadar sevinmesine sebep olan kimin tarafından hazırlandığı pek bilinmeyen DAR-BE faaliyetlerinin yok edilmesini, bir daha bu kelimenin kullanılmamasını, sözcüklerden silinmesini, onun yerine DAR-CE ya da DAR-DE kelimelerinden birisinin kullanılmasını ülkemizin ali menfaatleri açısından iyi olacağını düşünüyoruz. Şahsım ve DAR-BE kelimesi karşıtı arkadaşlarım adına yüce meclisimizin takdirine sunuyorum. Alkışlar ve homurtular arasında ilk olarak önergenin lehinde konuşmak isteyenler söz alır.
   --D. SOLSAFI: Bu önergeyi hararetle destekliyorum. Daha önceki bütün darbeleri desteklemiş ama en çok zarar görmüş biri olarak hele hele parmağımdaki yüzüğü, hanımın kolundaki bileziği bile satıp dar-be hükümetine bağışlamış bir saf olarak sonunda gördüm ki benim SOLSAFI sülalesinden ne kadar akrabam varsa hepsi zindanlara atılmış. Bulundukları makamlardan aşağılara itilmişler, bir daha o merdivenleri hiç çıkamadık. Valla bende anlayamadım. Başı farklı görünen Dar-be lerin hepsinin sonu farklı oldu. Onun için bu kelime yasaklansın, oyum kaldırılsın yönünde olacaktır.
   --T. HERYOLMÜBAH: Sayın Başbakan, sayın vekiller; bu kelimeden bende çok rahatsızım. Fakat yine de bu kelimenin kalmasından yanayım. Neden derseniz anlatayım. Bu bizim için (pardon ülkemiz için) çok iyidir. Ne zaman dağılır, parçalanır, halkın gözünden düşer gibi olsak-Pardon ülkemiz dağılır, parçalanır demek istiyorum- Dar-be imdadımıza yetişiyor. Bu darbe var ya bu dar-be bizim gözümüzü kaşımızı patlatacak zannederken tam tersine bizi toparlıyor, birleştiriyor daha da güçlendiriyor. Şimdi böyle faydalı bir şeyi niye kaldıralım arkadaşlar. Bu vatana ihanet olur. Büyük memleketimize, güzel insanlarımıza hakaret olur. Bence bizim için -pardon memleketimiz için- çok iyi bir şeydir. Hatta bunu daha çok gündemde tutalım. Bu zamana kadar kaç türlüsü yapıldıysa hepsi bizi -pardon ülkemizi, arkadaşlar sık sık dilim sürçüyor kusura bakmayın- güçlendirdi, büyüttü, büyüttü. Öyle değil mi arkadaşlar. Madem böyle oyum Dar-be kelimesinin daima kullanılması, çok daha fazla kullanılması yönünde olacaktır. Saygılarımla. Alkışlar, alkışlar.
  
BAŞBAKAN: Önergeyi oylamaya sunuyorum Önerge kabul edilmemiştir. Bu kelime bundan sonrada sık sık kullanılacaktır. Hayırlı uğurlu olsun. Yaşasın dar-be
   Sevgiyle dolun, sevgiyle kalın.


YORUMLAR

  • 0 Yorum