Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


ÇEKİRGE

03 Nisan 2018 - 13:38

Çekirge zıpla git başımdan. Olur olmaz sorularınla beni bunaltma. Bak gene Watzap´ tan yazmışsın.

--Hocam Arda Milli Takımı bırakmış. Sabri Sarıoğlu´ nu onun yerine alsak nasıl olur? Sıraya mı girsin ?

Yoksa  TFF ‘ ye mi sorsak  YSK´ ya mı ne dersin?

Fesuphanallah,   fesuphanallah. Git şeytan Rıdvan´a sor.

-Hocam Katar´ dan katur kutur sesler geliyor da üç beş Müslüman ülke haricinde Avrupalılar sükut içerisindeler.   Ters bir durum değil mi? Gene bir Ali Cengiz oyunu mu var işin içinde? İçilecek petrol meselesi mi, su meselesi mi sence?  Saddam zamanın da da böyle olmuştu da yıllar  önce.

Çekirge, çekirge höst höst. Karıştırma beni Arap´ın işine.

-Hocam kıdem tazminatından çok gürültüler geliyor. 30 günlük olmaya devam mı etsin 15 günlük te olabilir mi ?  Yoksa kaldıralım da gürültü de bitsin mi?

Bitirmek lazım çekirge, gürültüyü azaltmak lazım! Kaldırıverin de hafifleyelim çekirge. Oldu da bitti maşallah, oldu da bitti!!!  Zaten o haksız kazanç sayılır. İşçi çalışırken maaşını  almadı mı çekirge?

Aldı. Tamam o zaman . Kıdem mıdem yanlış şeyler bunlar…..!!  İşçileri mi  kızdırdım….

--Hocam yaz mevsimi başladı, Haziran girdi ama habire yağmur yağıyor. Sanki nisan ayı gibi. Yoksa İŞİD attığı bombalarla ayların yerini mi değiştirdi ? Bizim neden haberimiz olmadı?

-Ey çekirge sen çok uyudun galiba, İŞİD değiştirse değiştirse  sınırları değiştirir evladım. Hadi iyi geceler. Hadi  iyi  geceler.           

---Hocam üniversite bitti. Harçlar kesildi. Sayın peder de nafakayı iyice azalttı. İşte bulamadık. Ne olur bana bir akıl ver.  Kendimi denize mi atayım, dağlara mı kaçayım? Sevgilim de terk etti. Kafamı çölde kuma mı sokayım ne dersin? Yirmi sekiz  yaşına  kadar  ne güzel  idare  etmiştik.

--Yapma çekirge, yapma. Bak yaz geldi. Kiraz toplamaya git, şeftali yada elma seyreltmeye  git. Olmadı oltayla gölete balık tutmaya git. Köylerde  taşınacak saman, ot balyası dolu. Sana iş mi yok be oğlum? Kıyma kendine. Yaşanacak  çok  günler  var  daha. Hadi rastgele. Seviyorum seni çekirge.

---Geçen gün de yaşlı bir  kadının  ağzından bana: Hocam sakız  çiğnemek orucu  bozar mı  bozmaz mı diye  sormuşsun.

Ey  çekirge  kendi  soruların  bitti  başkasına  tercümanlığa mı  başladın.  Kırk  senedir,  kırk  hocadan, kırk  kere  dinlemişsindir. Ama  yine de soruyorsun. Kafamın  tepesini  attırma. Senin  amacın  oruçlu iken  sakız  çiğnemek mi, yoksa benim  façamı bozmak mı? Bu  zamana  kadar  öğrendinse  öğrendin,  öğrenmedinse  öğrenme . Yeter , yeter be!!!

Lan  nerden  çıktı bu  Watzap denen  meret?  İkide bir  soru,  ikide bir  soru.  Bu kadar da  olmaz ki,. Eskiden çocuklar  hocalarına  soru mu  sorabilirdi.  Ah  ah. Ne  günlere  kaldık. Falakayı  alacaksın  eline  bak gör, sen  o zaman.

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum