Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


BULGURU BİLMEYEN YARIŞMACI

03 Nisan 2018 - 13:38

Utandım. Öğretmen olduğum için utandım. Keşke eğitimci olmasaydım dedim. Milyonluk Resim yarışmasında bulgur pilavını gören yarışmacı bayan bu pilavın buğdaydan yapıldığını bilemedi. Üstelik bu yarışmacımız küçük de değildi ve en az 30´lu yaşlarda ve bayandı. Ey Allah´ım biz nasıl bir nesil yetiştirdik? Bizim eğitim sistemimiz nasıl bir insan yetiştiriyor? Utandım, rezil oldum.

       Hiç mi bulgur pilavı yemedin, hiç mi bulgur pilavı pişirmedin? Bu ülkede ailelerimizin %80´i yılda iki çuval bulgur tüketir. Sen hangi gezegende yaşıyorsun kızım? Tüh be yazıklar olsun. Kırk yıl önce tarım alanında kendi kendine yeten dünyanın 7 ülkesinden biriyken saman satın alan, mercimek, nohut ithal eden, et ve canlı hayvanı dışardan getiren bir ülke olduysak durup düşünmek gerekmez mi? Biz nasıl bir eğitim yaptık? Tüh be.

          Arabamız yok, uçağımız hiç yok. Bilgisayar ve cep telefonu elden gelir. Motor yapmayı becerememişiz, beyaz eşyalar hep yabancı marka, silahımız, tankımız ya Alman ya ABD´den, bindiğimiz makam arabaları bile ya Japon ya bilmem ne? Tarlayı süren traktör İtalyan veya Fransız, hastalığımızda kullandığımız tüm ilaçlar yabancı patentli. Yol yapmakla övündüğümüz yol makinalarının hepsi ithal, her türlü enerji santrallerinin tüm parçaları ya Rus malı ya Fransız. Bir markamız bile yok. Bir icadımız bir buluşumuz yok.

      Eh kuzum biz ne yetiştirdik 30 sene boyunca? Galiba papağan. Hiç düşünmeyen, hiç sorgulamayan, hiç kritik yapmayan nesiller olsa gerek. Sadece söyleneni tekrar eden, kabul eden birer papağan. Tüh be yazıklar olsun bize. Bulgurun buğdaydan olduğunu bilmiyorsan git öl.

    Bak kızım sende bu kafa varken çoook tuzağa düşersin, çoook aldatılırsın, çoook sömürülür, çoook anarşi ile uğraşır, çoook bölünme ile karşı karşıya gelir, çoook kapana sıkışır, çoook zor durumlara düşer, çoook teknolojinin esiri olur, oluruz ve olursunuz. Tüh be yazıklar olsun bize, eğitimimize, öğretmenimize. Bizim önümüz çoook karanlık çoook. Allah  hayır  eyleye.

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum