Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


BİR NİSAAANNN

03 Nisan 2018 - 13:38

      Bir  lisemizdeki  öğretmenler  kurulundan küçük bir  pasaj:
      Arkadaşlar sizlere yeni  bir  durumdan  bahsetmek  isterim. Bakanlığımızın talimatı  ile yetki devri yapılmıştır. Bundan  böyle  tüm  yetki  okul  müdürünüzdedir. Pardon öğretmenler  kurulumuzdadır.  Şimdi beni  iyi  dinleyin  en önce  ve  en son  daima  benim  dediğim  olur.
      Açık  açık  söylüyorum. Yetkime  dayanarak LGS ‘yi   kaldırdım,  YGS, ÖSS yi de  kaldırıyoruz.  Bu yıl  ve  bu gün yapılacak  olan  sınavlar  son  sınavlardır.  Bundan  böyle  bütün  dershaneleri de  kaldırıyoruz  ve  kapatıyoruz.  Dershane  sahipleri  artık  okula   dönüşsünler. Böylece bir çok Robert  Kolejimiz, İtalyan  Lisemiz, Pomak  ortaokulumuz,  Çerkes  Üniversitemiz, Macır(Muhacir)  İlköğretim okullarımız, Arnavut Anaokulumuz ,Roman konservatuarımız  bile  olabilir,  hem de  olsun,  olması  lazım.  Uzay  çağına girmedik mi biz?  Alkışlar,  alkışlar.
----Hocam  ilköğretim  parasız  olmaya  devam  edecek mi?
---Paralı,  parasız  ben  orasını  bilmem.  Şimdi  parasız mı ki?  Sorduğun soruya bak,  al sorunu  geriye.
Dur hele, Kitapları bedava  veriyoruz.  Şimdi bilgisayar tabletlerini de  bedava  vereceğiz.  Galiba ilköğretim  parasızdı değil mi  Hüsnü? Arkadaşı  boşuna mı  azarladık ne?
----Evet  Hocam  öyleydi  ama o arkadaş  bizdendir.  Alınmamıştır hocam,  merak  etmeyin  siz.  Zaten  siz  lise  müdürüsünüz.  İlköğretim  konu  dışı.
---Hocam madem  yetki  sizde, pardon  bizde, okulumuza   sınavsız  öğrenci  alabilirsiniz de  ÖSS yi de  dershaneleri de  siz mi kaldırıyorsunuz. Onu  pek  anlayamadım.
----Yav  oğlum  Murtaza sen de  hiç bir şey  anlamıyorsun. Bayağı  kalın  kafaymışsın be. Kaldırmaya  başlamışken  hepsini  kaldırıverdim  işte. İyi  olmadı mı yani?  Bu  yetki  bizdeyse yaptık  gitti. Hangi  çağdayız,  uzay  çağında uzay. Fakirin fukaranın  kazandığı  üç beş  kuruş  cebine  kalsın.  Garibanlar yırtınıyorlar  çocuk  okutacağız  diye.  Etüt  parası,  dershane  parası  anaları ağlıyor. Sonracığıma   herkes    istediği  okula  istediği vakit  gidebilsin,  gittiği  okuldan istediği  vakit  çıkabilsin. Niye 4 sene 5 sene   8  sene beklesin. Her şey serbest  olacak  serbest. Anlaşıldı mı?  Ekonomide  liberalizm,  kapitalizm…  olursa  eğitimde de liberalizm,  kapitalizm  var olsun, olacak.  Alkışlar,  alkışlar.
----Hocam   daha öncede (6-7 sene oldu galiba) bu  dershaneleri  kaldırmaya  uğraşmışlardı ama  tam  tersi  olmuştu.  Yerden  biter gibi  çoğalmışlardı.  Ama siz  bu işi çok  iyi  çözdünüz.  Bıçak  gibi  kestiniz  valla.  Hayranım  size. Tebrikler,  Alkış ve  gülüşmeler  birbirine  karışır.
     Gürültüye uyanmışım   meğer  rüya  görüyormuşum. Günlerden 1 Nisan  olursa  ancak  böyle  rüya  görülür.
Bir nisaaaann. 

       İlçemizde  nihayet  beklenen Termal  Otel’in --halk  arasındaki  ismiyle banyolar-- temeli  29 Mart Perşembe    güzel bir bahar  günü, güzel  bir  törenle   atılmış  bulunuyor.  İlçemize  ve  halkımıza   hayırlı  olsun. Sebep  olanlara ve  katkısı olanlara başta  Çan  Belediyemize  teşekkür  ederiz.


Aşınız  katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.
Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.



















YORUMLAR

  • 0 Yorum