Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


BİR CASTRO GEÇTİ BU FANİ DÜNYADAN

03 Nisan 2018 - 13:38

Taaaa  dünyanın  öbür  ucunda  bir  devrimci  geldi  geçti. Hem de   kendisini dünyanın  kabadayısı, hamisi, sahibi  sanan ABD´ nin  burnu  dibinde  olup O´na  kafa  tutan bir  lider  geldi  geçti.

Ki O lider;  yaptığı  devrim ile Batista´nın aşağıladığı başta köylüler olmak üzere tüm Küba halkına kimlik ve kişilik kazandırırdı. Kübalı olmak tüm zor koşullara rağmen bir övünç kaynağı oldu. Fidel Castro´nun başta ABD´ye kafa tutması, terörist devlet ilan etmesi, ABD´nin Küba´yı işgal girişimini (Domuzlar körfezi çıkarması) savaşarak püskürtmesi, Kübalı gençlerin hala en önemli gurur kaynağıdır. Eski liderleri Batista´nın  ülkesi  Küba´yı  başta  Amerikalılara, mafya babalarına, feodal ağalara, ABD işbirlikçilerine peşkeş çektiği bütün arazilere ve yapılara O´nun devrimle el koyup halka dağıtması devrimin ilk icraatıydı.

O günden  sonra Küba  halkı ve Devleti ağır bir ambargo altında kalmasına rağmen Küba´da okuma yazma oranı yüzde yüze ulaştı. Her köyde bir okul ve sağlık ocağı kuruldu. En az bir öğretmen, bir doktor ve hemşire gönderildi. Küba da evsiz kimse yoktur, işsiz kimse yoktur. Açlıktan ölen de yoktur. Dünya da çocuk ölümlerinin en az olduğu ülke Küba´dır. Böyle bir ülke de yaşamak cennette yaşamak gibi bir şey olsa gerek. Evimiz var, işimiz var, hemşiremiz, doktorumuz var. Okulumuz, sağlık ocağı evinizin bitişiğinde. Çocuk parkımız, sinemamız, kafemiz az ötede. İşsiz kalacağım korkusu yok, işçi bulamamak bile söz konusu değil! Savaş yok, bombalar patlamıyor, trafik  derdi yok. İnsanlar mutlu ve özgüvenli, ihanet diye bir kelimeyi duymamış olsalar gerek. İş, aş, eğlence, özgüven tavan yapmış.

Haydi Küba´ya desem gitmez misiniz? Yoksa Kapitalizm oraya sizden önce girdi mi bile? O zaman gitmeye gerek yok. En kısa zamanda evsizlik, işsizlik, doktorsuzluk, ihanet, dalalet, işgal, zulüm etrafa yayılacak demektir.  Her  türlü  adaletsizlik, her türlü  kaptıkaçtı, mafya türü hesaplaşmalar, aç, açıkta  kalmalar ,  adam  kayırmalar oraya da  sirayet  edecek tam bir  keşmekeş beklenmektedir öyle mi?

Dünyanın mutlu bir köşesi daha kapitalizme feda ediliyor desenize.  Halbuki  kapitalizm her  türlü sorunu  kendi  yaratan  ama  yine de kendi  içinde  çözebilen en  büyük ve  tek  sistemdir  derler  ama  acaba  gerçekten  öyle mi?

Bilge kişiliğin  küllerin  gibi   tüm  dünyaya  yayılır  inşallah ey  Fidel Castro.  Seni ülkesini  ABD ye  yedirmeyen  adam  olarak  anacağız  daima.

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum