Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


ARADIN MI BELA GELİR

03 Nisan 2018 - 13:38

Bela istedin mi gelir… Olaylardan, musibetlerden ders almadınsa, başına geleceklere de hazır olmalısın… Adamlar, bir elin de Şivanperver, öteki elinde Barzani parti kongreleri yaptı…

    Aynı adamlar bir 29 Ekim günü, milli onurumuza inat, Peşmerge görünümü altında PYD´ ye yardım konvoyu uğurladı. Hem de ikramda kusur etmeyerek. Yetmedi, aynı adamlar onlarca kere İmralı´ daki terörist başına törenle adam gönderdi… Morali düzelsin, rahatı bozulmasın diye odasını genişletti… Yanına  konuşacağı teröristler verdi.

     Bu da yetmedi.

     Sabır sınırlarımızı zorlayarak, Türk devletinin ve halkın katili olan, yüzlerce Mehmetçiğe pusu kurup şehit eden PKK´ nın başı olan kişinin bildirilerini bu ülkenin meydanlarında okuttu…lar

     Sonra da akşam televizyonlardan zevkle seyretti…ler

     Ey Millet!.

     Sende seyrettin…  Ders almadın…

     Bunlar olurken her şey yolundaymış gibi gülümsedin… Üstelik bütün ağır hataları, vahim yanlışları yapanları her seçimde onayladın…

      Yetmedi, her toplantıda çıldırırcasına coşkuyla alkışladın… Şimdi tam tersini söylüyorlar gene alkışlıyorsun…

       Duydun mu?

       “PKK, PYD VE FETÖ ‘evet´ çiymiş. ” Halbuki FETÖ bal gibi ‘EVET´ çi.  Hatırlamanı isterim…  Hani adaleti düzeltecek, şu eski Türkiye´nin elinden hakim savcıları kurtaracak ve Yeni Türkiye´ cilere verecektik ya. Bu sebeple bir referandum yapmıştık…Yıl  2010 gibiydi.

        İşte o referandumda “ölülerin mezarından kalkıp evet diyeceğini” dönemin kıymetlilerinden “Hoca efendi Hazretleri” söylemişti. Ve bunların kulakları ağzına varmıştı. Sevinçten uçmaktaydılar. Böylece hep birlikte evetçiydiler…Hatta  bazıları  yetmez ama evetçiydi.

       Hatırladın mı?

       N´oldu sonunda ?

       Düzeldi mi adliye sistemimiz?

       Tarafsız hakim ve savcıların olduğu, salt adalet kokan düzen mi geldi? Tam tersine eskiyi arar olduk değil mi?

       Aklını başına almazsan gene öyle olacak… Olacak ama böyle bir durumda geriye dönemeyeceksin. Çünkü yolları kapatacaklar. Sen duvarın öte tarafında kalacaksın. İstesen de eski Türkiye´ye ulaşamayacaksın. İçinde hep bir özlem, hep bir burukluk olacak..

       İki fotoğrafa baktığında gözlerin yaşaracak…

       “İşte şu sokağın başında” diye  hatırlayacaksın geçmişi. O geçmiş sana bundan önceki Türkiye´nin özgürlüklerini hatırlatacak.

       Bak…

       Demirelli, Ecevitli yılları bir daha bulabiliyor musun?  Seçim akşamları kura sonunda sıra ile yapılan seçim konuşmaları var mı? O Demirel´i eleştirerek çizebilen karikatüristler nerede?

       Camileri hatırla…

        Kaç hoca siyasetini sokabilirdi oraya?.. Ama şimdi caminin içinde toplantı yapıyorlar. Cami, iktidar aracı gibi.

        Farkında mısın?

        15 yıl boyunca neleri kayıp etmişiz de haberimiz yok…

        Dön bak geriye…    TC yok,  Andımız  yok….

        Askeriyen yok…Adliyen yok… Mülkiyen yok.    Danıştay´ın yok.   Sayıştay´ın devre dışı.

        İşte Ekonomin de gitti. Varlık fonuna emanet.

        Basının da yok…

        Şimdi sırada parlamenton var. Onu da vermek üzeresin… Verdin mi  bil ki sen de yoksun … Unutma ..Aradın mı bela gelir. Hani  sen  bu  belayı  aradın  derler ya işte  öyle.

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum