Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


AL KAŞIĞINI ÇIK YOLA

03 Nisan 2018 - 13:38

Hafta sonu geliyor. Ramazan Ayı başlangıcına kadar her cumartesi-pazar köy hayırları var. Gözünü sevdiğimin memleketi ne bereketli, ne dualı, ne hayırlı bir yer. Bağlarına, bahçelerine, dağlarına, tarlalarına bakınca cennet sanki. Yeşilin her tonu, çiçeğin her rengi, suyun, pınarın, derenin sesi şarlaktan ayrı gelirken, kuşların cıvıltısı bir başka bu bölgede. Köylerde Halil İbrahim sofrası kurulmuş hafta sonları. Kaşığı kap yola çık. Elbet tanıdık bir taksi seni o sofraya götürecektir. Üzülme kaşığın yoksa da sana açılacaktır o sofra. Pilav mı tas kebabı mı, yoksa keşkek mi? Yanında buz gibi ayran da varsa vur kaşığı dibine dibine. Kur´an dinle, mevlut sesiyle kendinden geç. Eş dost ziyareti, asker arkadaşı ya da hacı ve umre yoldaşını gör, kucaklaş. Bu insanımız için bulunmaz bir nimet, gönüller için büyük bir ganimettir. Köylümüz ya da mahallelimiz için gururlanma, hizmet etme yarışıdır. Gelene Tanrı misafiri muamelesi yapabilme fırsatıdır. Ayrılık, gayrılık, partileşme, cemaatlaşma bugün unutulmuştur. Hoş görme, hoş karşılama zamanıdır. Yüzlerde gülümseme, üstlerde en yeni kıyafetler, çevrede pür-ü pak temizlik gözlenir. Ağızlardan bal damlar, kem söz uzaktır o gün herkese.

İşte o hayır günleri başladı yöremizde. Kaşığı kap sende koş köylere. Hafta sonu şenlik olsun sizlere, bizlere. Nifak zamanı değil ittifak zamanıdır şimdi.

Cumhurbaşkanımızın bir uyarısıyla söze nokta koyalım. Mitingde ayet okumaya kalkan gençlere bakın ne demişti Giresun´da. “Bunları inşallah kabristanda okuyun. Ama siyasi bir toplantıda bunları bize bırakın. Nerde neyi okuyacağımızı iyi bilelim. Tamam mı? Türbede miyiz, camide miyiz bunları ayıracağız. Yoksa siyasi bir toplantı da mıyız? Bunu da çok iyi ayıracağız..” R. T. Erdoğan.

Köy  hayırlarına  çıkan, boy gösteren  birçok siyasilerimizin   yukarıdaki sözler   kulaklarına  küpe  olur  inşallah.

Hayırlarınızı Allah kabul etsin .

 

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum