Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


Açılım

03 Nisan 2018 - 13:38

Açılmak:1.Bulunduğu yerden uzaklaşmak, ıramak.
                2.Üzerindeki giysilerin belli belli bölümlerini açarak vücudun görünmesi.
                3.Ulu orta konuşarak hoş olmayan şeyleri bile söyleyebilmek. Anlamlarında kullanılan bir sözcüktür. Bu günlerde çok kullanılan açılım sözü açılmaktan türemiştir. Duruma bakalım…

AÇILMAK:  Denizde yüzerken karadan çok uzaklaşmak, epey derinlere doğru gitmek. Dikkat etmek gerekir. Her an kramp girebilir, yorulabilir, geri dönmeyebilir, karaya ulaşamayabiliriz. Çok tehlikelidir bu açılım, açılmak. Simit bulundurmak, kolluk, ayaklara palet vb takmak faydalı olacaktır.
AÇILMAK: Otururken, yatarken, yürürken giysilerimizin belli bölümlerinin bir şekilde açılarak tenimizin veya iç çamaşırlarımızın görünmesi. Tahrik edici olabilir. Çevrenizdekilerin dikkatini derhal bize yöneltmeleri sonucunu doğurabilir. Dost vardır, düşman vardır. Özellikle bayanlar için çok hoş olmayan bir durum söz konusu olabilir.
“El alem ne der sonra, kötü kız oluruz, moluruz, Tık tık şeytan kulağına”

AÇILMAK: Konuşurken ulu orta her şeyi anlatmak Neyin sır olduğunu, neyin söylenebileceğinin bile farkında olmamak.. Genellikle alkolik bir ortam oluştuğunda söz konusu olur. İnsanı gülünç, aşağılanacak bir seviyeye indirir. Böyle durumlarda, affedersiniz yatak odası sırları, ailevi sorunlar en samimi arkadaş sırları ortaya saçılır… Eğer alkolik bir durum değil de kişiye verilen gazlar, şişirmeler, önünden kaçıvermeler varsa bunlar da o kişinin egosunu okşar ve bilinçaltındaki tüm sırlar ifşa edilir. Anlatan kendisini çok önemli biri olarak görür, gururlanır, herkes beni dinliyor diye düşünür açılır da açılır. Yani rezalet diz boyudur. Kısacası bu günlerde AÇILIM- AÇILMAK kelimesi çok konuşuluyor. Gördüğünüz gibi açılım, açılmak, açmak çok da masum kelimeler değilmiş. Takdir sizlerin anlatabildikse ne mutlu bize..Kabak çiçeği gibi açılmak. “Açıkta bir şey mi gördün”,Aç aç” diyeceğimize aç yatıp aç kalkanlara, açlıktan nefesi kokanlara, işini kaybedip aç yatanlara, evden kaçanlara bakmak lazım. Diğerleri karın doyurmaz.Lütfen size söylenen : “Cambaza bak cambaza” diyenlere kanmayalım.Gerçek işimize, aşımıza bakalım.Ekmek elden gidiyor, ufalıyor,ufalıyor, dikkat, dikkat..!

   Bu sohbeti bir Orhan Veli şiiri ile bitirelim;

SERE SERPE
Uzanıp yatıvermiş, sere serpe
Entarisi sıyrılmış hafiften;
Kolunu kaldırmış, koltuğu görünüyor.

Bir eliyle da göğsünü tutmuş.
İçinde kötülüğü yok biliyorum.
Yok, benim de yok ama…
Olmaz ki!
Böylede yatılmaz ki!

Sevgiyle dolun, sevgiyle kalın.


YORUMLAR

  • 0 Yorum