Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


Açık Mektup

03 Nisan 2018 - 13:38

 

        Zamanında çok azar işittik biz . O nedenle  yüreğimiz yangın. Çocukluğumuzdan bu yana, önce annemiz babamız . Yeri geldi maşa sırtımızda şakladı. Tokat ensemize indi. Annemiz dedik, babamız dedik, dövebilirler de sevebilirler de. Okula başladık öğretmenimiz, müdürümüz azarladı, bağırdı, çağırdı yeri geldi cetvelle avucumuzu haşladı. Kulağımızı çekti, havuç gibi kızarttı. Aşağıladı, küçük düşürdü. Alışmıştık biz azara, paylanmaya. Vız  gelir  tırıs giderdi  desem de  inanma. Yüreğimize  taş gibi  otururdu ama  ne yaparsın?  Daha büyüdük  trafikte,  karakolda, mahkemede  devlet dairesinde polis, jandarma, devlet memurları  payladı, azarladı. Askere gittik komutanlarımız haşladı,  haş haş yandık.

        Senin anlayacağın bahtımız sevgiden yana açık değil. Sevgi görmeden ölüp gideceğiz galiba.

       Hadi, böyle büyüdük, annemizin babamızın cahilliğine tuttuk bunları. Ama sende sanki bir sevgi ışığı görmüştük. Bir sakinlik sezmiştik. Ne olur böyle devam etseydin? Farklılığını korusaydın. Zaten bizi her gün azarlayanlar var. Koca koca  TV’lerde bağırıp çağıran hatta hakaretler eden liderlerimiz , bakanlarımız, valilerimiz  çok. Ona buna, astına üstüne, komşusuna, başka ülke insanına ya da liderlerine bile bağırıp çağıran çok. Ne de olsa biz bunlara çocukluğumuzdan alışkınız ammaaa yinede zorumuza gidiyor bilesin.

        İşte böyle zorumuza, ağrımıza gittiği için senin sakinliğine bayılmıştık, hayran olmuştuk. Peki şimdi öyle mi? İki yıl içinde ne oldu sana? Sende onlardan farksız oldun. Sende avazın çıktığı kadar bağırmaya , çağırmaya, aşağılamaya, hakaretler etmeye başladın. Onlarla yarışır oldun, onların ardına takılıverdin. Kazdıkları kuyuya düşüverdin. Sanki  hakaret yarışına,  azarlama  yarışına girdin. Olmadı,  olmuyor.

        Biz senin sakinliğini, saygını,  alçak  gönüllüğünü sevmiştik. Farklılığına hayrandık. Yeni şeyler üretmeni, senin ürettiklerinin peşinden gitmeyi hayal etmiştik. Ne olur farklı birisini görelim artık. Farklı, iyi şeyler duyalım artık. Farklı ol, farklı şeyler söyle, kinini, öfkeni değil, sevgini, kibarlığını,  nazikliğini    görmek istiyoruz,  bizde insan olduğumuzu  anlayalım. Azardan  bıktık.  Sevgiye hasret  olduğumuzu bilesin.

Saygılarımla.

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum