Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


2016 BİTERKEN

03 Nisan 2018 - 13:38

        Duvardaki takvime bakıyorum. Üç yaprak kalmış. Üçünü birden koparasım geliyor. ‘Haydi 2016, çabuk bit, defol git´ diyorum. Havaya bakıyorum, bulutlu mu bulutlu. Bir kabus gibi çökmüş doğanın üstüne, 2016´nın sonuna. Sanki ülkemin üstüne çökmüş kara kader gibi.

      Neydi o öyle? Yarabbim?   Hendek savaşları, işgal  edilen mahalleler, köyler, ölen , öldürülen polislerimiz, askerimiz,  patlatılan bombalar, yüzlerce sivil şehitlerimiz, darbe teşebbüsleri, Ankara´nın ortasına yağan kendi bombalarımız, kendi uçaklarımızdan.

        Yoksa biz bunlara yıllarca göz mü yummuştuk? Bakmışsın PKK, bakmışsın İŞİD, öte bakmışsın FETÖ, beri bakmışsın FETÖ.  Bizim otlaklarımız çok verimli olsa gerek sürekli terörist üretiyor sanki. Haydi 2016 defol git. Bir daha da gelme. Gözüm, gönlüm görmek istemiyor seni.

Yeni bir yıl olsun, mutluluk, barış dolsun. Giden ömrüm de olsa gençlerin ömrü gelecek yerime, mutluluk hepimizin olsun.

         Haydi 2016 defol git. Kabusum bitsin.

         Haydi 2017 çabuk gel. Şansla, gülücükle mutlulukla gel. Barış getir, iyilik getir, dostluk getir, şifa getir, iş getir, aş getir. Özledik seni, özledik sizi, özledik güzel umutlarımızı. Bir kerede bize gül, ülkemize gül.

         Terör varsa tadı yok yapılan tünelin

         Bomba varsa tadı yok açılan köprünün

         Savaş varsa tadı yok üretilen otomobilin

Kardeşlik gün be gün ortadan kalkmışsa tadı yok aynı semtte, aynı yerlerde birlikte yaşamanın.

         Haydi 2016 defol git. Kabusum olma. Barışınla, sevincinle, mutluluğunla gel 2017.

         Hepimize huzur, sağlık getir olur mu?

         Yeni yılınız kutlu  olsun.

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum