Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


10 Kasım 2010

03 Nisan 2018 - 13:38

Epey zamandır O yok.  Bir daha da olmayacak. Osmanlı İmparatorluğu’nun küllerinden yeni bir devlet kuran, Cumhuriyet yaratan, Türklerin tarih sahnesinden çekilmesini, silinmesini önleyen O büyük lider –Mustafa Kemal ATATÜRK-  10 Kasım da bir kere daha anıldı.  O’na saygı duyduk, saygı duruşunda bulunduk, törenler yaptık, mavi gözlerinden, sarı saçlarından bahsettik. Ama düşünce yapısı üzerinde pek kafa yormadık. 70 yıldır hep böyle oldu zaten. Ülkenin her köşesine tunçtan heykellerini yapmanın kolaycılığına kaçtık. Ne kadar çok heykel, ne kadar çok tören yaptıksa o kadar bizden uzaklaştı sanki. Çünkü hep “O geride kaldı” demek hoşumuza gitti. Artık O yok. Bir daha da olmayacak. Dünyanın gerçeği bu. İnsanoğlu ölümlü değil mi?  Gözden ırak olan gönülden de ırak olurmuş. Çoğumuz adını bile anmak istemiyoruz artık. Kim haklı bilmem ki?  O’nun bilime inanan, laik,   “bağımsızlık benim karakterimdir” diyen görüşü yok artık. Şimdi Dünya da çok değişti. 1930’ ların kapalı toplumları kalmadı.  Diyorlar. Buna rağmen seni bir kere daha SAYGIYLA anıyor sana sevgi duyuyorum. Yüzde 5’lik bir okuma yazma oranına sahip, üniversitesinin hiç olmadığı, liselerin bile sadece birkaç ilde olduğu, feodalitenin  tüm baskısı ile hakim olduğu bir toplumu  dönüştürmeye, çağdaşlaştırmaya çalışmasına ancak  şapka çıkarılır., sadece  böyle bir lidere saygı duyulur.. İyi ki vardın ey büyük lider. Kalk ta bak bakalım ülken ne halde?
       Belediyemizin ilçemize aşevi sözü vardı. Bunun temelinin atılmış olması halkımızı sevindirmiştir. Tebrik ederiz Umarım gerçek ihtiyaç sahipleri bundan en iyi şekilde yararlanırlar. Tabiî ki aşevi yapmak, verilen sözleri tutmak siyasetçiler için güzel ama bence aşevine muhtaç olmayan toplumlar yaratmak daha güzel olsa gerek diye de görüşümü belirtmek isterim.
      Önümüzde bir de Kurban Bayramı var. Bu dini vecibemizi yerine getirmek isteyenler için Pazartesi günü şöyle bir kurban pazarını dolaştım. Kurbanlıkların yanına yaklaşılacak gibi değil. Bayağı pahalı geldiler bana. Üreten,  yetiştirenlere helal olsun. Hayırlı kazançlar dilerim.  Asgari ücretle çalışan çoğunluğumuz sorunu nasıl çözümler bilmem. Allah kolaylık versin. Şimdiden Kurban Bayramınızı kutlar nice bayramlar dilerim.



Aşınız  katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.
Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum