Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


VARDIĞIMIZ YA DA VARAMADIĞIMIZ YER

03 Nisan 2018 - 13:38

     15  Temmuz 2011.  Görünen köy  kılavuz  istemez  derler.  Tabi  gözünüzü  kapatmadıysanız.  Seçilen milletvekillerinin Ankara´  da  Mecliste  değil de  Diyarbakır´ da  toplantı yapmaları, Kaçırılan  vatandaşlarımız,  onüç(13)  şehit  asker, birçok  yaralı, ilan  edilen  demokratik  özerklik. Generallerinin %50 ye  yakını  tutuklanmış  bir  ordu.  Rahat mısınız, mutlu musunuz?   O zaman nice  mutluluklar.

     Bu  olanlar  nedir?  Aymazlığın  geldiği  noktadır.

      Neymiş?---Bir  avuç  çapulcuymuş, üçbeş  eşkiyaymış.  Öyle  demediler mi? Hatırla  hatırla.

      Neymiş?---AB yolu Diyarbakır´dan  geçermiş,  dökülen kan  yerde  kalmazmış.  Öyle  demediler mi?  Geç, geç. Güldürme  beni.

      Neymiş?—Siyaset  için dağda değil ovaya insinlermiş. Al sana ovada siyaset. Habur dan  girdiler,telli duvaklı  karşıladık da ne  oldu?

      Bu,  nedir bu?  Aymazlıktır, vurdumduymazlıktır, bırakınız  yapsınlar, bırakınız geçsinler, söylesinler, çiğnesinler… politikasıdır.  Gaflettir, dalalettir. Bana dokunmayan  yılan bin  yaşasın felsefesidir.  Oy kapma, rant  elde  etme siyasetinin  sonucudur.  Vicdanınız rahat mı  şimdi?

       Güzel ülkem  cennet  vatanımda  neler  oluyor?  Her  zaman  olduğu gibi  bize  ne  diyorlar?  “Maymuna bak  maymuna”

       Neymiş  efendim; Futbolda  şike  varmış.Şampiyonluklar  hileliymiş.En  büyük  kulüp  başkanları bile  içeri  atılmış. “Maymuna  bak  maymuna”  Silvan´ı,  13  şehidi, Birileriyle  yapılan pazarlıkları  geç  şikeye bak,  şikeyeee. Kimler  gitti içeriye, maymun  oynuyor  ipte. Ya FB  Avrupa  kupalarına  gidemezseeee!  Vah,vah

      Ayağının dibinde PKK  kampı  var.,militanı, lideri, yeri, para  kaynakları  belli. Sen  otuz  yıldır   çözüm bulamamışsın. Ya  sende  bir  sorun var  ya da karşındakiler  çok akıllı!  Bu oyun  çok büyük  bir  oyun. Umarım mat olan biz  olmayız.

      Nerde  kısa  vadeli,  orta  vadeli, uzun  vadeli  planlarımız?. Nerde  ulusal terör  politikamız?  Kim hükümet  olursa  olsun uygulanabilecek  çözümlerimiz. Yoksa rüzgarda savrulan bir yaprak gibi  sallanan   geçici  çözümlerle mi  bir  yere varacağız. Her şeyi  Allah´ın  takdirine mi   bırakıyoruz. Öyleyse    bu  ülkenin  geleceği  nokta   olsa  olsa  bu  olur. Ya da  daha  beterinden  Allah  korusun yarabbim.  Düşünmek  dahi istemiyorum.

    Yukarıdaki  yazıyı  tam dört  sene  önce  yazmışım. O günden  bu güne  ne  değişmiş?  İyiye mi  gitmişiz,  kötüye mi?  HDP ‘li  milletvekilleri o gün  Diyarbakır´da  meclis  toplantısı yapmışlar. Yani  burası   bizim başkentimiz  demişler. O gün  tutuklanan birçok  generalimizin  hepsi  salıverilmiş.  Bunların  kumpas  olduğu  ortaya  çıkmış, yani  boşuna  yatmışlar,  boşuna kahırdan,  gururdan  ölmüşler,  intihara sürüklenmişler.

     PKK için  ovaya insinler  denmiş, siyaset  yapsınlar  denmiş, onlar  ise  ovaya  inmeyi işgal olarak algılamış,  şehirlere  bombalar,  silahlar  yığmış,  mevziler  hazırlanmış son bir  ay  içinde  25-30 vilayetimizde ve  ilçelerinde özerklik, bağımsızlık provaları yapabilir  hale  gelmişler.

    Fenerbahçe´ye bile  şike  kumpası  kurulmuş, her şey  alt üst  edilmiş. Bizlere  cambaza  bak  cambaza  demeye  devam  ediyorlar. Ne  demişiz  o  yazımızda;  nerde  sizin kısa,  orta,  uzun  vadeli  planlarınız,  ulusal  politikanız diye  sormuşuz. Her şey  günü  kurtarmak  adına  yapılıyor  demişiz. Hepsi  doğru  değil mi? İşsizlik mi  azaldı? Maaşlarımız  iki  katına mı  çıktı? Müreffeh bir  ülke mi olduk?

   Bak  şimdi beş  ay önce  bir  seçim  yapıldı. Neden sonucu  beğenmedik? Bu millet  iradesi   değil mi? Şimdi 01 Kasımda yeniden, yeni  seçim  yapıyoruz. Ne değişecek,  Galipler ve  mağluplar yer mi  değiştirecek. . Kim için, hangi ülke  menfaatleri  için  seçim  yapıldığını birisi bana  söyleyebilir mi? O parti bu  parti  birkaç milletvekili az  veya  çok çıkarsa  ne  olur? Ülkenin  Ali menfaatlari  konuşulmayacak,  düşünülmeyecekse her şey  boş. İki  seçim  arasında 300ü aşkın insanımız, polisimiz,  askerimiz öldürüldü, şehirlerimiz bombalandı,  evler,  karakollar  yakıldı,  yıkıldı, sokağa çıkma  yasakları  geri  geldi,  bir çok yerde  sanki olağanüstü hal ilan  edildi. Son birkaç  aydır  bir  kabusa  uyanır  olduk.  Ne  oluyor  kuzum  bize,  ne  oluyor  bu ülkeye bir seçim  hükümetinde  bile bir  araya  gelinemedi? Yeter bu kin,  yeter bu  öfke, garaz,  düşmanlık. Allah beterinden  saklasın. Sen aklımıza  mukayyet ol yarabbim.

Cumhuriyet Bayramınız kutlu  olsun. Cumhuriyeti daha iyi anlayıp, yüceltenlerden  olmak dileklerimle.

Aşınız  katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum