Reklam

İGM'DE SEÇİMLER YAPILDI

İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı toplantısında İl Özel İdaresi’nin toplantı salonunda yapıldı. Meclis Başkanlığı seçimini CHP grubu adına aday olan Halil Ertuğrul kazandı. İGM’de CHP dönemi resmen başladı.

İGM'DE SEÇİMLER YAPILDI
26 Nisan 2024 - 12:35

İGM'DE SEÇİMLER YAPILDI
İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı toplantısında İl Özel İdaresi’nin toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda yapılan başkanlık seçimini CHP’nin adayı Halil Ertuğrul kazanmış ve İGM’de CHP dönemi resmen başladı. Toplantıda ayrıca gizli oylama ile, 12inci ve 2’nci başkan vekilleri, 2 asil katip üye seçimi ve 3 il encümen üye seçimleri de yapıldı.

“BAŞKAN VEKİLİ SEÇİMLERİ YAPILDI”
CHP grubu adına birinci başkan vekilliğine Hasan Basri Öztürk gösterilirken, AK Parti grubu adına Halil Özer aday gösterildi. Oylama sonucunda 20 oy alan CHP grubunun adayı Hasan Basri Öztürk birinci başkan vekili seçildi. Halil Özer ise 12 oy alırken 1 oy geçersiz sayıldı. İkinci başkan vekili seçiminde CHP grubu adına Ramazan Mesut Özyurt aday gösterilirken, AK Parti grubu adına Mehmet Demirsöz aday oldu. Oylama sonucunda 20 oy alan Ramazan Mesut Özyurt ikinci başkan vekili seçildi. AK Parti adayı Mehmet Demirsöz 13 oyda kaldı.
“KATİP ÜYELER SEÇİLDİ”
2 asil katip üyeliği için CHP grubu adına Nihal Nalça, Hakkı Sezen aday gösterilirken, AK Parti grubu adına Fatih Kocabıyık ve Mustafa Ovalı aday oldu.
Asil katip üyeliği seçimleri sonucunda, 20 oy alan CHP grubunun adayları Nihal Nalça, Hakkı Sezen katip üyeliğine seçildi. AK Parti adayları ise 13 oy aldı. Meclis gündeminin 9’uncu maddesinde yer alan 2 yedek katip üyeliği seçimleri de gizli oylama ile belli oldu. Yedek katip üyeliğini 20 oy alan CHP grubunun adayları Caner Şahin ve Tamer Yayla kazandı.

“İGM’DE İL ENCÜMEN ÜYELERİ BELLİ OLDU”
Toplantıda ayrıca gizli oylama ile 3 İl Encümen Üyesinin seçimi de yapıldı. CHP grubu adına il encümenliğine, Sadık Göğüsgeren, Ali Rıza Sayın ve Caner Şahin aday gösterilirken AK Parti grubu adına, Rıdvan Akkaya, Necati Tarıman ve Murat Girsen aday gösterildi.
Gizli oylama açık tasnif ile CHP grubu il encümen üye adayları Sadık Göğüsgeren, Ali Rıza Sayın ve Caner Şahin seçildi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum