Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


SEN HAKLIYMIŞSIN

11 Mart 2019 - 12:51

De ki; "Amerika’ya defol, 6. Filoya hayır” diyen solcu arkadaş senden özür diliyorum. Çok haklıymışsın. 50 sene sonra seni daha iyi anlıyorum. Baksana şu Trump’a, parasını ödediğimiz uçakları bile vermiyor. Bize düşmanlık yapabilecek ne kadar hain varsa hepsi o Amerika’nın beslemesi durumunda. Böyle dost, böyle dostluk olabilir mi? O gün polis eşliğinde size saldırarak ne büyük gaflette bulunmuşum, şimdi kendimden utanıyorum. Galiba  benim  kafa 50 sene sonra  yerine  geldi.

            De ki; Gerçeklerin bir gün mutlaka ortaya çıkma huyu vardır.

            De ki; “Bizim çocuklar gene görevlerini hakkıyla yapmışlar, yürüyüşçüleri bir güzel sopalamışlar” mesajını face’de,  twitter’da gururla paylaşırken hiç yürüyüşçülerin haklı olabileceğini düşünmemiştim.

            Evet,  o gün sen polistin, komiserdin,  tüm azametin  üstündeydi.. Yürüyüşçüler ise ya kayıp çocuklarını arıyordu ya da “çevremiz kirletilmesin” veya “atama istiyoruz” diyorlardı. “Susma sustukça sıra sana gelecek” diyerek basın açıklaması yapacağız dedikçe sizin çocuklar biber gazı sıkıyor, tazyikli suyla topluluğu dağıtıyorlarken çok mutluydun. Birde bana “sizin gibi öğretmenler ancak böyle öğrenci yetiştirir” diye laf gönderiyordun. Hal bu ki seni de yetiştiren benim gibi bir öğretmendi ama o aklına gelmiyordu. Bak şimdi meslekten atıldın. Suçunu bile bilmiyorsun. Tıpkı kayıp çocuklarını arayan annelerin çocuklarının akıbetini bilmediği gibi. Tıpkı atama isteyen öğretmen adaylarının derdini anlatamadığı gibi tıpkı temiz  çevre  isteyenlerin neden coplandıklarını   hiç  anlayamadıkları gibi  sende çaresizsin, naçar kaldın.

            De ki; Evet o gün derdini anlatmak isteyenler, bizden sopa yiyenler, gaz soluyanlar haklıymış. Yerden göğe kadar haklıymış. Adalet bir gün herkese lazımdır.

            Hal bu ki ne diyordun “ekşi yemedim ki karnım ağrısın”   Üzgünüm   senin  adına ama şimdi anladın mı bazen --ekşi yemeyenlerinde karnı ağrıyor bu ülkede--   Maalesef.

            Keşke hep adaletten,  haksızdan, haktan yana olabileydin, güçten,  güçlüden,  yönetenden yana  olmaktan daha  iyiydi. Cüzdanın değil belki  ama  vicdanın,  gönlün,  iç huzurun tam  olacaktı,  başını  yastığa  koyduğunda.

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum