Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


BETON FABRİKASINA ORTAK MISINIZ?

04 Mayıs 2018 - 16:32

Hele şükür son çimleri de kazdık, yok ettik. Beton dökeceğiz. Mozaik kaplı bölümlerin üstüne de 15 cm kalınlığında beton dökmüştük zaten. Şimdi o betonun üstünü de yine mozaik karo veya yer karosu ile döşeriz. On yıla varmaz bir daha beton dökeriz. Bahçemiz kat kat, beton kat olur. Çimleri sulamak, kesmek, bakımını yapmak zor geliyor diye yok ettik. Ağaçların yaprakları etrafı kirletiyor diye ikişer üçer kestik, yok ettik. En kısa sürede ağaç gölgesi yerine şemsiye, çadır yaptırırız. Onu da öyle hallediveririz.

       Atalarımız her doğan bebek için ağaç dikermiş, bizde her yaşlımız için ölmeden önce birkaç ağaç kesiyoruz, kestiriyoruz. Nerede mi? Bak etrafına; bazen bir cami bahçesinde, bazen her gün oturduğun parkta, bazen şehrin caddelerinde, sokaklarında hep aynı şeyi göreceksin.

     Kuzum siz yeşile karşı mısınız? Kuzum siz yoksa beton fabrikalarına ortak mısınız? Her  tarafı  betonla kaplıyorsunuz. İlk yağmurda toprak suyu ememeyince gidecek yer  bulamayıp, sel olup evlerimizi, dükkanlarımızı basıyorsa   o zaman hiç ağlamayalım. Su ne yapsın? 

        Kim  bahçesine  kat be  kat  beton  döker, kim her iki yılda bir bahçe düzenlemesi, yol düzenlemesi yapar? Tabiiki Hiç kimse. Para milletin  olunca  harca  harcayabildiğin  kadar  desem yine  birileri  çok  kızacak  bana. Vicdanım  elvermiyor  arkadaş,  sizi  bilemem,  bilemem

PARAN KADAR KONUŞ

Başlıkta ki sözüm sizi kızdırmasın ama günümüz dünyası için çok doğru bir söz sanki.

Yakın çevrenize bakın, ülkemize bakın, Avrupa’ya, Afrika’ya, Amerika’ya  Dünya’ya bakın, haklı olduğumu göreceksiniz.

            Paran kadar konuş. Mevkiin kadar konuş. Aksi durumda sus. Çünkü seni dinleyen bile olmayacaktır. Ne hazin, ne acı değil mi? “Hayatın gerçekleri acıdır her zaman” derler ya, hem acıdır, hem de acıtır.

            Bak şimdi bankaya gidiyorsun. Bir işlemin var. İşlem sırası almak için makinaya basıyorsun, sana numara veriliyor. Bazen sıra çabuk geliyor ( özel müşteri isen). Bazen senden sonra gelenler işini bitirip gidiyor. Ne oldu? Bankamatik bile bankası ile çalışanı, mevduatı çok olanı hemen tanıyıp öne geçiriyor. Gel de kızma.

        Neymiş efendim müşterilerine kıyak yapıyormuş. Şu dünyada fakirsen öl, kimsesizsen yaşama, paran yoksa konuşma… Ne diyelim? BATSIN BU DÜNYA.

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum