Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


BAK ARKADAŞ

03 Nisan 2018 - 13:38

Güzel  kardeşim, son bir aydır sağda, solda, yolda, izde,  ona,  buna   –Hocam;-- ne oldu bizim bayram ikramiyeleri- diye ikide bir sorup ta yılışıp durma. Kendini çok gülünç duruma sokuyorsun. Güya karşındakiyle alay ediyor, onu aşağıladığını zannediyorsun ama asıl sen çok alçalıyorsun. İyi ki o adam sana uyup senin yerlerdeki seviyene inmiyor. Ya o da sana –Ne verdin de bayram ikramiyesi  istiyorsun, vermeden almak Allah´a mahsus değil mi? Sen bunu bilmiyor musun?  Derse, yerin dibine girmez misin?  Tabii girecek yüzün varsa. Dua et  takıldığın o kişi senin seviye inmiyor. Hayırlı  Ramazan günlerinde  hiç  yoktan  birbirinizi  kırmış  olursunuz.

      Bak arkadaş sana iki maaş ikramiye vereceğiz diyenlere inanmadın, olabilir, emekli maaşını en az bin dört yüz yapacağız diyenlere de inanamadın. O da  olabilir. Hatta sağda solda, onlar beş bin bile verseler benden onlara zırnık yok dedin,  dedin mi  dedin.  Ben  muhafazakarım  arkadaş,  öyle  oyumu   onbin bile  verseler  değiştirmem,  dedin mi  dedin. Şimdide kalkmış “ne oldu bizim ikramiyeler” diye dalga geçiyorsun.  Sanki  takıldığın kişi  cebinden  verecek.  Sanki  takıldığın  kişi  başbakan  oldu. Sanki  takıldığın  kişiye  sonsuz  destek  verdin. Peki  öyleyse  Ne   hakla  alay  ediyorsun?  Üstelik orucun  iyice  kafaya  vurduğu mübarek  ramazan  gününde.  Arkadaş kusura bakma ama senin aldığın 690 TL yada 920 TL emekli maaşı, ya da  asgari ücret bile sana çok. Bence onu yarıya düşürseler sanki sen mutlu olacakmışsın gibi bir halin var. Yoksa kan tükürüyorsun da kızılcık şerbeti mi içtim diyorsun. Bana mı öyle geliyor. Çünkü buradan bakınca öyle görünüyor arkadaş. Darılma  ama     zaten  biz  her zaman güleriz  ağlanacak halimize.

      Ne  demiş  Şair  Eşref   yıllar  önce;

Bir soğan soyuluyor, yaşarıyor gözler

Bir devlet soyuluyor, aldırmıyor ö...üzler.

      Bir de Neyzen Tevfik olsun

Kime sordumsa seni, doğru cevap vermediler.

Kimi alçak, kimi hırsız, kimi deyyus dediler

Künyeni almak için partiye ettim telefon

Bizdeki kayda göre şimdi o mebus dediler.     

    Önümüzdeki  Kadir  gecesini ve  gelecek  olan  Ramazan  Bayramınızı  şimdiden  kutlar  hayırlara vesile  olmasını  dilerim.

    

 

Her  zaman  aşınız  katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

 

10/07/2015

Ali Osman KIRAŞ

YORUMLAR

  • 0 Yorum