Reklam
Sibel Atam

Sibel Atam


2. Edremit Kitap Fuarı

17 Ağustos 2018 - 13:40

 

Geçen yıl, “Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap” sloganıyla ilki düzenlenen Edremit Kitap Fuarı’nın ikincisi “Sabahattin Ali Yılı” olarak 13 – 19 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Edremit Belediyesi’nin resmi internet sitesinden alınan bilgiye göre 13 Ağustos Pazartesi günü saat 20:00’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla açılışı yapılacak olan fuar 7 gün sürecek olup 19 Ağustos Pazar günü saat 24:00’de sona erecek.

Fuar, Edremit’in Zeytinli Mahallesi’nin Altınkum Meydanı’nda her gün saat 18:00 – 01:00 saatleri arası tüm kitapseverlere açık olacak. Bu yıl 50’nin üzerinde yayınevinin kitaplarının sergileneceği fuarda ziyaretçiler aynı zamanda toplamda 140’a yakın yazarın, gazetecinin, belediye başkanının ve milletvekilinin söyleşi ve imza günlerine katılma fırsatı bulacak.

Prof. Ali Demirsoy, Barbaros Şansal, Barış Yarkadaş, Cüneyt Akman, Enver Aysever, Hanefi Avcı, Hasan Ali Toptaş, Prof. İbrahim Kaboğlu, Prof. İlber Ortaylı, İlyas Salman, İrfan Değirmenci, Kahraman Tazeoğlu, Mine Kırıkkanat, Mustafa Balbay, Uğur Dündar, Ümit Zileli; söyleşileri ve imza günleriyle kitapseverlerle buluşacak olan onlarca yazar ve gazeteciden sadece birkaçı.

Fuar aynı zamanda, aralarında Hüseyin Mutlu Akpınar, Mehmet Fatih Maçoğlu, Mehmet Siyam Kesimoğlu, Özlem Çerçioğlu, Recep Gürkan, ve Yılmaz Büyükersen gibi isimlerin de bulunduğu Türkiye’nin birçok önemli belediye başkanına ev sahipliği yapacak, bu vesileyle sosyal demokrasi ve yerel yönetim anlayışı tartışılacak. Alper Taş, Fikri Sağlar, Gürsel Tekin, Murat Karayalçın, Tanju Özcan, Umut Oran ve Yaşar Tüzün gibi önemli siyasi isimler de fuara katılacak.

“Sabahattin Ali 2. Edremit Kitap Fuarı” için Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Zeytinin merkezi olan körfezde, ‘ölmez ağacın gölgesinde kitap’ başlığıyla ilkini geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz kitap fuarı vesilesiyle aydınlanmayı ve yarınlara ışık tutmak için barış ve kardeşlik şehri Edremit’i edebiyatın, medyanın, yerel yönetimlerin buluşma merkezi haline getirmeyi istiyoruz,” dedi.

14-16-17 Ağustos tarihlerinde 8-12 yaş arası çocuklara öğretmen Renan Özdemir tarafından “Yaratıcı Yazı Atölyesi” düzenlenecek.

Fuara gelmek isteyen kitapseverler için Edremit Belediyesi Edremit, Akçay, Güre ve Altınoluk’tan ring seferleri düzenleyecektir.

Fuara katılacak yayınevlerinin bazıları şunlardır: Alfa, Anayurt, Artemis, Asi, Beyaz Balina, Bilgi, Büyülü Fener, Can, Cem, Destek, Doğan, Doğu, Everest, Halk, Hayy, İleri, İletişim, İnkilap, İskele, İş Bankası, Kafe Kültür, Kalkedon, Kapı, Kaynak, Kırmızı Kedi, Koridor, Kültürperest, Mona, Özyürek, Pago, Panama, Parodi, Paydos, Pozitif, Profil, Pupa, Siyah Beyaz, Siyah Kuğu, TDK, Tekin, TTK, Yasa, YKY, Yelpaze.

 

***

Geçen yıl fuarın ilkini ziyaret etmiştim. Kitapseverlerle çocuklar için tatil döneminde bulunmaz bir fırsat olduğunu ve mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Edremit Kitap Fuarı’ndaki söyleşiler de gayet ilgi görüyor. Bu sene mutlaka farklı olacaktır ama geçen yıla (fuarın ilk yılına) dayanarak yayınevlerine buradan bir mesaj vermek istiyorum: Lütfen daha fazla yayınevi ve eser çeşitliliği görelim, sadece popüler/çok satan kitaplarla sınırlandırılmayalım, sonuçta fuarı her yaştan okur ziyaret ediyor ve bu bölgede bu fuar kitapseverlere gerçekten güzel bir fırsat sunuyor.

Kaz Dağları (İda Dağı) milattan önceki yıllardan itibaren birçok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmış bir bölgedir. Yunan mitolojisine konu olmuş, adına İlyada ve Odysseia destanları yazılmıştır (Homeros). Fatih Sultan Mehmet’in döneminde tekrar Türklerin eline geçen İda, Sarıkız efsanesiyle bu mitolojik kültürünü devam ettirmiştir. Dolayısıyla aslında tam bir kültür merkezi olan Kuzey Ege’nin İncisi Edremit, bu mirası devam ettirmekle yükümlüdür.

Bu bilince sahip olduğuna inandığım Edremit Belediye Başkanı Sayın Kamil Saka’ya edebi ve kültürel gelişime bulunduğu katkıdan, halkı böyle güzel bir fuar etkinliğiyle buluşturup eğitime, okumaya, yazmaya, bilinçlenmeye destek vererek kültürel bir fırsatla bizleri buluşturmasından dolayı çok teşekkür eder, benzer etkinliklerle resim, müzik, heykel, edebiyat gibi kültürel teşviklerin devamının gelmesini tüm kalbimle dilerim.  

Her geçen yıl daha fazla ilgi ve katılım olması dileğiyle, tüm kitapseverleri bu güzel açık hava fuarına beklerim.

Sevgiyle kalın…

YORUMLAR

  • 0 Yorum
    Reklamı Geç