Reklam
Kadir Kenar

Kadir Kenar


Vah Çanakkale'm Vah; Of Çanakkalem Of

03 Nisan 2018 - 13:38

Günlük gazetele haberlerine bakıyorum, beynim dumura uğruyor. Artık ciddi anlamda bir tıkanmanın yaşandığını görüyorum. Kurumlara bakıyorum. Sivil toplum örgütlerine bakıyorum. Bakıyorum bakıyorum; yaptıklarına ettiklerine bakakalıyorum. Ne yazacağımı da şaşırıyorum. Onun için bu hafta konuları kısaca bölümlere ayırarak işlemek istiyorum. Bakalım gözünü çıkarmadan, işin özünü anlatabilecek miyiz!

Şaşırdıklarım
Kadın Girişimciler Kurulu

Çanakkale Ticaret Ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Gülben Ergen'e 'Yılın Sosyal Girişimcilik Projesi Ödülü' veriyor. 'Çocuklar Gülsün Diye' bir proje geliştiren Gülben Ergen, Çanakkale tarafından ödüle layık görülüyor. Ödülü veren Çanakkale'nin girişimci Başkanı Dr. Meltem Çetin. Yani doktor kendisi. Ödülü alan
sanatçı. Aktif üç bine yakın üyesi olan ÇTSO'da ne kadar kadın üye var bilmiyorum. Onlardan birine ödül verseler haber olamayacaklarını mı düşünüyorlar onu da bilmiyorum. Bildiğim çok güzel hareketler bunlar! Gülben Ergen'i getirdik Çanakkale'ye. Hayırlı olsun. Girişimciliğimiz uçuşa geçer artık!

Kalkınma Ajansı
Kalkınma Ajansı Beyin Fırtınası Toplantısı düzenliyor. Yani herkes beynini rahat bırakacak, konuşacak. Aklına geleni söyleyecek. Davet edilenlere bakıyorum, hepsi iş güç sahibi, bürokrat vs. vs. Günlerden pazar. Mekan lüks bir otel. İsme davetiyeli liste. Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan konuşuyor. "Benim tasarladığım vizyon ise kısaca önümüzdeki süreçte Türkiye'nin dünyada en ileri 10 ülkeden biri olması ve Türkiye'de en gelişmiş 10 ilinden biri olacak Çanakkale'nin öne çıkmasıdır" İyi, güzel. İş olmuş bitmiş! Hayırlı olsun. O zaman niye topladın onca insanı? Bunu söylediğine göre nasıl yapacağını da biliyorsundur herhalde. 
Özel Hastane
Özel Anadolu Hastanesi ile ilgili kulağımıza gelen haberler var. Çalışanların maaşlarını zamanında ödeyemedikleri söyleniyor. Ama o da ne; herhalde Yönetim Kurulu Başkanı da bu konuyu duydu ki, demeç veriyor. Çanakkale'de vergi sıralamasına girdiklerini ve büyümeye devam ettiklerini anlatıyor. Hatta karlı bir kurum olduklarını anlatıyor. Ama maaşlarla ilgili birşey demiyor.

Takdir ettiklerim
Çanakkale Barosu

Hafta sonu yeni binalarının açılışını yaptılar. Türkiye'nin nufüsa göre en büyük barolarından birisi olarak kendilerine yakışan bir mekan ortaya çıkarmışlar. Canı gönülden tebrik ediyorum. Dört dörtlük bir mekan ve dizayn. Tülay Ömercioğlu ve yönetim kurulu arkadaşlarını kutluyorum.

Bahar Şenlikleri
Üniversitemizin halka açık olan yılsonu etkinlikleri bu yıl da muhteşem geçti. Sanatçılar seçmeydi. Çanakkaleli gençler için müthiş bir moral oldu. Bu kentte yaşadığına ve bu üniversitede eğitim gördüğüne sevinen gençleri gördüm. Ne güzel.

Rektör Ali Akdemir
Geride bıraktığı üç yılını değerlindirmek için düzenlediği toplantıya il dışında olduğum için katılamadım. Ancak, toplantıyı izeleyen arkadaşlardan detayları öğrendim. Söylediklerinin hepsi doğru. Mantıklı bir çizgide üniversite yoluna devam ediyor. Büyüyor. Maddi sıkıntısı yok. Bu en önemli koşullardan birisi. Akdemir bunu başardı. Gerisi beni fazla ilgilendirmiyor. Rektörlük için başka bir seçeneği de önümde görmediğim için bu konuda da yorum yapamam


YORUMLAR

  • 0 Yorum