Reklam
Kadir Kenar

Kadir Kenar


GESTAŞ'SIZ, ÖKSÜZ ÇANAKKALE!

14 Mart 2022 - 11:34

Boğazın iki yakasını birbirine kavuşturan 1915 Çanakkale Köprümüzün açılışına bir hafta gibi çok kısa bir zaman dilimi kaldı. Dört yıl gibi, rekor denilebilecek bir sürede bitirilen köprümüz gerçekten muhteşem oldu. Fiyatı birazcık pahalı olacak ama, olsun. Ona da zamanla alışırız. Biz dayanıklı bir milletiz! Vee en azından Çanakkale için getirisinin, götürüsünden fazla olacağı kesin.
Evet haftaya Cuma günü devlet töreniyle, yoğun bir katılımla açılacak köprümüz. Yalnız bu açılışın bir de başka bir yönü var. Sahibinin Özel İdare ve ilgili belediyelerden oluştuğu GESTAŞ şirketimiz. Deniz ulaşımının marka ismi. 2006 yılından beri Çanakkale`nin yükünü ve de kahrını çeken şirketimiz. Valilerimizin, Belediye Başkanlarımızın, işsiz kalanların, aşsız kalanların, yatacak yeri olmayanların şirketi. İşte burada büyük bir hüzün var şimdi! 15 yıl önce ilk genel müdür Hasan Yörükçü`nün çok büyük emekleriyle kurulan GESTAŞ`ın dili olsa da konuşsa! Kim bilir neler anlatır neler! Garip gurabanın, fakir fukaranın GESTAŞ`ı! Kasaları her gün para basan şirketimiz. İnan sensiz çok zor günler bekliyor Çanakkaleli hemşehrilerini! Hızır reis gibi; can gibi kan gibi şirketimiz. Ne çabuk geçti 15 yıl! Şimdi sende öksüzsün, sevenlerinde! Çalışanların tedirgin, yöneticilerinin boynu bükük! Kendi yağınla tuzunla kavrula bilirsen ne ala. Biliyorsun, parası olmayanı bek sevmezler buralarda! Kapının önüne koyuverirler belki de. Ama, sevenlerin seni hiç unutmayacaktır eminim.
 Neyse, nostalji yapalım derken temelli hüzünlendik!. Bir devir de böyleydi diyelim ve gerçekçi olalım.
 TAKSİCİLERİN AYARI KAÇTI YİNE!
Bir iki ay önce taksi ücretlerine bir ayarlama yapılmıştı biliyorsunuz. En kısa mesafe 15 liradan 17 liraya yükselmişti. Önümüzdeki pazartesi günü ise 25 liraya yükselecek. Bu durum işleri bir hayli zorlayacak gibi duruyor. Konuştuğum taksi esnafı endişeli.
 Yalnız madalyonun bir de arka yüzü var. Bu taksimetre ayarlama işi de taksi esnafının görünmez derdi olmuş. Geçen yaptırdıkları ayarlar için 850 lira gibi bir rakam ödemişler. Diyorlar ki, daha o ödediğimizi geri alamamıştık. Şimdi bir daha. Bu sefer 1250 lira gibi bir rakam istenmiş, özel şirket tarafından. Ama 950 inmişler. Ayar da bozulur, moralde! Söyledikleri bir gerçek var çünkü, bu iş başka yerlerde 150 liraya da yapılıyor. Evet, üyelerini çok seven odaların yapması gereken işleri bir türlü bilememeleri, bakın insanları nasıl mağdur ediyor. Yazık.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum